Musea Brugge lanceert bijzondere oproep voor markant tentoonstellingsproject

© (Foto Musea Brugge)
© (Foto Musea Brugge)
Stefaan Van Volcem

Op vrijdag 29 oktober 2021 opent een expositie in het kader van ‘Mind the Artist’.

Afgelopen vrijdag 11 december opende een tentoonstelling rond fotografe Nele Van Canneyt in het Arentshuis in Brugge. Deze expositie is het eerste project in de reeks ‘Mind the artist’ van Musea Brugge in een partnership met het Concertgebouw Brugge, het Brugs-Oostendse kunstencentrum KAAP en MOOOV.

Voor één van de volgende edities van ‘Mind the artist’ zijn de Musea Brugge op zoek naar… verweerd hout. Ze lanceren dan ook een publieke oproep om een afbeelding te maken van een oude houten voordeur, een raam en zelfs een poort. “Op die manier kunnen deze objecten een tweede leven leiden”, klinkt het.

Die afbeeldingen dien je te mailen naar info@strook.eu . Strook is het pseudoniem van Stefaan De Croock. Sinds hij als grafisch vormgever afstudeerde aan Sint-Lucas in Gent, verwierf de ingeweken Bruggeling, die in Oedelem opgroeide, internationale faam als kunstenaar.

Hoewel velen hem vaak typeren als een street artist doet hij dit zelf nooit. Hij hanteert liever de term kunst in de publieke ruimte voor zijn bijzondere artistieke bezigheden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.