Lucky Luke lookalike maakt zijn opwachting in Museum 1302

De Nederlander Rutger Gret, beter bekend als The Dutch Lucky Luke, bezocht de gratis expo ‘Lucky Luke in het diepe Zuiden’. Als hij zijn hoed opzet en zijn sjaaltje om zijn nek knoopt, is de gelijkenis treffend. Hij is dan ook de officiële Lucky Luke lookalike voor België en Nederland.

©JVGK (Foto JVGK)
©JVGK (Foto JVGK)

Rutger Gret verdiepte zich al een tijdje in de wereld van Lucky Luke en zijn liefde voor strips deed hem beslissen om zich in Lucky Luke te verkleden. De gelijkenis is treffend en de uitgeverij van de strip vroeg hem om de officiële lookalike te worden. Rutger vertegenwoordigt de cowboy met hart en ziel. “Het is met veel plezier dat ik deze tentoonstelling bezoek en ook open”, zegt hij. In het nieuwste album ‘Een cowboy tussen het katoen’ erft Lucky Luke een katoenplantage in Louisiana. De cowboy wil de plantage overdragen aan de zwarte boeren, maar jaagt hiermee de slavendrijvers uit de regio tegen zich in het harnas. Een controversieel thema dat Achdé en Jul hebben verwerkt in een hilarisch stripavontuur ‘Lucky Luke in het diepe Zuiden’.

Aan de hand van storyboards, originele platen en archiefmateriaal gunnen de stripmakers je een blik op het creatieproces. De expo neemt je ook mee naar het diepe Zuiden van West-Vlaanderen. Morris, de schepper van de beroemdste cowboy in de stripwereld, werd in Kortrijk geboren en wordt nog steeds op handen gedragen door de inwoners. Wat is hun favoriete album? Wie zijn de personages die hun stempel op hen hebben gedrukt? Identificeren zij zich met de helden of eerder met de slechteriken? We stellen deze vragen aan een twintigtal fans uit het Texas van Vlaanderen.

De strip ‘Een cowboy tussen het katoen’ is te koop aan 7,95 euro aan het onthaal van Kortrijk 1302. Je kan ook een strip winnen. Dankzij de Standaard Uitgeverij Strips mag Kortrijk 1302 maar liefst 30 strips weggeven. Hoe je er eentje kan bemachtigen, lees je op de Facebookpagina van Kortrijk 1302 .

De expo loopt nog tot en met zondag 3 januari 2021 in het Dormitorium, Kortrijk 1302, telkens van 10 tot 17 uur. Het museum is gesloten op maandag en op 24, 25, 31 december en 1 januari. De toegang is gratis maar reserveren is verplicht via www.kortrijk1302.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.