Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo Brugge krijgt prijs Sociaal-Culturele Raad

De Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo Brugge kreeg de meeste stemmen achter zich.
De Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo Brugge kreeg de meeste stemmen achter zich.
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Voor de Prijs van de Sociaal-Culturele Raad 2019 kwamen vijf kandidaturen binnen: het Brugse Mandolinegezelschap, de pop-upcinema Fayard Brugge, de Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo Brugge en de koren The Bare Necessities en The No Notes.

Uiteindelijk kreeg de Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo Brugge de meeste stemmen achter zich. “Deze vereniging krijgt de prijs voor haar verdienste voor de culturele uitstraling van Brugge of voor een uitzonderlijke prestatie in het voorbije werkjaar”, motiveert Piet De Langhe, voorzitter van de Sociaal-Culturele Raad.

Naast een som van 600 euro mag de harmonie een werk van de Brugse collagekunstenaar Sammy Slabbinck tegemoet zien. “Vanwege de coronamaatregelen zal het kunstwerk aan de winnaar pas overhandigd worden tijdens onze volgende algemene vergadering”, geeft De Langhe nog mee.

Aanmoedigingsprijs

Alexander Declercq.
Alexander Declercq.

De aanmoedigingsprijs ging naar de 22-jarige Alexander Declercq. Aan het Stedelijk Conservatorium Brugge bekwaamde de Assebroekse muzikant zich in het bespelen van de piano en de klarinet.

Vandaag studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en hoopt er binnenkort zijn masterdiploma te behalen. Met de aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van 500 euro gemoeid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier