Hooge Crater museum gooit opnieuw deuren open

Louis en Arthur en hun cartoonbroers.© Hooge Crater Museum
Louis en Arthur en hun cartoonbroers.© Hooge Crater Museum
Redactie KW

Vanaf zaterdag 8 mei gaat het Hooge Crater museum terug open. Het museum kreeg een opfrisbeurt en er zijn veel nieuwe diorama’s en collectiestukken bijgekomen.

“Dankzij een crisis werden we heel vindingrijk en zagen we mogelijkheden die we anders hadden laten liggen”, vertelt Niek, uitbater van het museum. Er kwam een camperpunt bij, een webshop, maar bovenal een sterk duo met vlogs over de Eerste Wereldoorlog, de “Hooge Boys”.

Tijdens de eerste lockdown in 2020 zijn de 2 zoontjes van Hooge Crater museum, Louis (10) en Arthur (8) aan de slag gegaan met video’s voor en door kinderen. Iedere week kwamen er vlogs tevoorschijn over thema’s in de Eerste Wereldoorlog. Een gigantisch succes met meer dan 600.000 views op Facebook en bekeken in 28 landen.

En dat succes is nu ook vertaald in het museum. Een educatief en interactief familieparcours is ontworpen door de Hooge Boys voor hun leeftijdsgenoten. Louis en Arthur zijn vereeuwigd in cartoonfiguren.

Zo zijn we zeker dat ze “klein en onschuldig blijven”, lacht Niek. Via een leuke en grappige kaart zullen de families een parcours volgen door dit uniek privaat museum. Via allerlei opdrachten en filmpjes kunnen ze het volledig traject correct afleggen, waarna ze een mooi geschenk ontvangen. De kinderen en ouders leren iets bij, en het is een perfecte uitstap om met het gezin te doen.

De echte Hooge Boys zullen in het weekend ook aanwezig zijn om de kinderen bij te staan in hun zoektocht. En zo zie je maar dat je zelf in zo’n grote crisis, er beter kan uitkomen, zonder deze crisis was het concept van de Hooge Boys en een familieparcours nooit ontstaan.

“We beseffen meer dan ooit dat we onze focus moeten verbreden, en dat de Britse klanten en touroperators misschien nog niet direct terug keren, vandaar dat we nu een iets andere invalshoek zullen uittesten”, besluit Niek.

Het museum is iedere dag open vanaf zaterdag 8 mei, uitgezonderd op maandag en dinsdag. Die 2 dagen zijn exclusief voorbehouden voor scholen en klasbubbels die alleen wensen te zijn in het museum. Reserveren kan op info@hoogecrater.com of 057468446.

(EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.