Fotograaf William Moulin met nachtbeelden in BK6

Er zijn foto’s te zien van incidenten, ongevallen, nachtbrakers en andere beelden uit de jaren 80.© William Moulin
Er zijn foto’s te zien van incidenten, ongevallen, nachtbrakers en andere beelden uit de jaren 80.© William Moulin
Redactie KW

Op 1 en 2 mei toont fotograaf William Moulin foto’s van incidenten, ongevallen, nachtbrakers en andere beelden uit de jaren 80 in zijn tentoonstelling ‘De Nachtronde’ in de oranjerie van BK6 in Kortrijk.

Politiepatrouilles maken ’s nachts de gekste dingen mee. Zo ook William Moulin, zelf oud-politieman en lid van het fotocollectief PxL. Hij registreerde in zijn ambtsperiode veel dingen en legde ze vast op de analoge gevoelige plaat. “Ik was gepassioneerd door fotografie en volgde in de jaren 80 les aan de academie in Kortrijk. Ik was in het bezit van een klein analoog fototoestelletje, een Olympus XA, en fotografeerde met een zwart-wit film Tri X 400 Asa voor de kenners. Ik ontwikkelde zelf mijn films”, vertelt William, die tijdens vele nachtronden foto’s maakte. “Soms bleef de film een half jaar in mijn toestel zitten zodat ik achteraf het juiste tijdstip en informatie niet meer terugvond.”

Zijn beeldarchief komt nu van pas tijdens de tentoonstelling ‘De Nachtronde’ in de oranjerie van BK6 aan de Broelkaai 6. De tentoonstelling is nog te zien op 1 en 2 mei. Het is een organisatie van de Stedelijke Musea Kortrijk. Een ticket reserveren kan op https://ticketshop.kortrijk.be/Exhibitions . (PVH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten