Foto-expo MOØDe van Anton Corbijn heropent maandag

Schepen Annie Vandenbussche.©DM DM
Schepen Annie Vandenbussche.©DM DM
Redactie KW

Vanaf maandag 7 december kunnen fotoliefhebbers opnieuw terecht in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist voor de foto-expo MOØDe van topfotograaf Anton Corbijn. De expo werd verlengd en loopt nog tot en met zondag 18 april 2021.

Begin november moest de foto-expo MOØDe van topfotograaf Anton Corbijn in Knokke-Heist door de strengere coronamaatregelen noodgedwongen een rustpauze nemen.

In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn (°1955) beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over opzoekt tussen fotografie en de modewereld, en daarmee de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin omarmt.

Timeslots

Sinds de opening eind september verwelkomde de foto-expo MOØDe van Anton Corbijn ruim 10.000 fotoliefhebbers. Een groot succes gezien de beperking in het aantal bezoekers die via goed uitgedokterde timeslots de expo in alle rust bezochten.

De portretten die Corbijn maakte van Kate Moss, Alexander McQueen of van Naomi Campbell hebben inmiddels een iconische status verworven. Als visual director achter Depeche Mode en door zijn decennialange samenwerking met onder meer U2 heeft hij een stempel gedrukt op hoe wij kijken naar een belangrijk stuk hedendaagse cultuur. (DM)

De tentoonstelling is dagelijks open van 10 tot 18 uur. Laatste tijdslot om 17 uur. Tickets enkel online beschikbaar via de website www.fotofestival.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier