For Freedom Museum in Knokke-Heist opent nieuwe vleugel en ontvangt gouverneur en burgemeesters

© DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Naar aanleiding van de opening van de nieuwe vleugel “21-st Army Group-Monty’s Men” mocht het For Freedom Museum de Gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé en de burgemeester van Brugge, Dirk De fauw voor een geleid bezoek ontvangen.

Gastheren waren burgemeester Piet De Groote en conservator Danny Jones, Ere-Schepen Danny Lannoy, Cultuurvoorzitter Dirk Overstraete, samen met Schepenen Annie Vandenbussche en Kris Demeyere, voorzitter van de gemeenteraad K-H, Kathleen Van Steen en Bert De Brabandere, gemeenteraadslid en Persadviseur van Vlaams Minister Hilde Crevits.

De nieuwe vleugel met veel aandacht voor de laatste dagen van de Bevrijding in de herfst van 1944 was een openbaring voor de genodigden. Ook de enorme verzameling aan kentekens van alle regimenten van het 660.000 man tellende leger van Veldmaarschalk Bernard L. Montgomery en een zoektocht van meer dan 40 jaar geschiedenis door Conservator Freddy Jones, wisten te verbazen.

Tank

De verwijzing naar de foto van de Bevrijding Dudzele 12 september 1944 met de werkelijke aanwezigheid van een gelijkaardige tank (Staghound) trok de bijzondere aandacht van Burgemeester De fauw, die meteen de link legde naar de gelijkaardige gebeurtenissen ’44, in zijn geboortestad Sint-Andries. De reconstructie van de zwaar verwoeste Saint George’s Anglican Church uit de Zoutelaan te Knokke met de omringende scènes waren de blikvangers.

Gouverneur Decaluwé prees de inspanningen die het FF Museum levert om de geschiedenis van weleer levendig te houden, vooral wat er nu plaats grijpt in Oekraïne, bewijst dat de grote mogendheden niet veel lessen hebben getrokken uit ons verleden.

Meer informatie? Danny en Freddy Jones & Het For Freedom Team. For Freedom Museum, Ramskapellestraat 91-93, Knokke-Heist (afrit 19 op de A11). Open 7 op 7 van 10 tot 17 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.