Derde editie van doe-expo ‘De Waanzinnige Boomhut’ in Oostende belooft schot in de roos te worden

De voorbije editie lokte tijdens het coronajaar 15.000 bezoekers.©Jeffrey Roos
De voorbije editie lokte tijdens het coronajaar 15.000 bezoekers.©Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Wie de populaire boekenreeks ‘De Waanzinnige Boomhut’ nog niet kent, kan die leren kennen en wel in levende lijve tijdens de doe-expo in Fort Napoleon Oostende. De derde editie van de expo start op zaterdag 8 mei en is de hele zomer te bezoeken, tot 29 augustus.

De interactieve expo is gebaseerd op het tiende boek uit de reeks van Andy Griffiths en Terry Denton, dat in februari verscheen. De nieuwe doe-expo staat – net als het thema in het nieuwe boek – in het teken van de ruimte. De bezoekers worden langs verschillende opdrachten en spelletjes gevoerd en moeten zo helpen om het ruimteschip van Andy en Terry weer aan de praat te krijgen. Als hun dat lukt, dan kunnen ze verder naar de benedenverdieping van Fort Napoleon. Daar leren de kinderen vreemde planeten ontdekken en moeten ze de planeet redden van een modderslurpend moeraspad.

15.000 bezoekers

De boeken zijn enorm populair. Deel 1 van ‘De Waanzinnige Boomhut’ werd al 43 keer herdrukt en alleen al in België en Nederland werden een miljoen exemplaren verkocht. De expo lokte vorig jaar – ondanks corona – 15.000 bezoekers. De verwachtingen zijn hoog voor deze editie. “Met Fort Napoleon bouwden we ondertussen een sterke reputatie op, op vlak van kindervriendelijke tijdelijke expo’s”, vertelt directeur van Toerisme Oostende, Peter Craeymeersch. “Met ‘De Waanzinnige Boomhut’ gaan we ervan uit dat we opnieuw sterk zullen scoren en dat we onze bezoekers een unieke beleving kunnen aanbieden.”

Speurtocht

Naast de expo in Fort Napoleon is er ook nog een speurtocht in de Oostendse binnenstad. Met een leuke kaart lopen de kinderen langs verschillende etalages van deelnemende winkels waar ze opdrachten voorgeschoteld krijgen. De zoektocht is online te downloaden via visitoostende.be . Wie de volledig ingevulde kaart binnenbrengt bij Toerisme Oostende op het Monacoplein krijgt een leuk geschenkje overhandigd.

Elke dag open

Ook de Belevingsbrasserie opent opnieuw de deuren, althans toch wat het terras betreft. Er werd een speciale overkapping voorzien waardoor bezoekers veilig zitten voor de regen. De expo is elke dag open van 10 tot 18 uur, met uitzondering van de maandag. Tijdens vakantieperiodes is de expo elke dag open.

Tickets zijn online te koop op de website van Fort Napoleon en kosten 9 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier