Big Bang Wetenschapsbad opent met een knaller

Redactie KW

Veel en mooi volk voor de opening van het Big Bang Wetenschapsbad. Het vroegere zwembad werd in samenwerking met VIVES Techniekacademie omgetoverd tot een ruimte waar jongeren, bedrijven en gezinnen spelenderwijze kunnen experimenteren met wetenschap en techniek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Rik Hostyn, coördinator van VIVES Techniekacademie, nodigde Vlaams minister van Economie Hilde Crevits uit tot een simpele proef. Waar ze aan de hand van een zelfgemaakte weegschaal zo snel mogelijk moest raden welke van drie ballen zwaarder was dan de andere twee. Zelf was de minister aangenaam verrast door de diversiteit en omvang van de wetenschappelijke proeven die bezoekers kunnen uitproberen in het Big Bang Wetenschapsbad, dat ze als uniek voor Vlaanderen bestempelde.

De 11-jarige Lennart Corne praatte de hele ceremonie aan elkaar en nodigde minister Crevits, Rik Hostyn, burgemeester Jan Seynhaeve en schepen van Digitalisering en Innovatie Kevin Defieuw uit om het officiële startsein te geven. Wat meteen zorgde voor knallend vuurwerk.

(SLW)

Workshops, schoolbezoeken, teambuildings en escape rooms kunnen geboekt worden via de website www.bigbangwevelgem.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.