Bakkerijmuseum Veurne ontwaakt met krokuskriebels

Het Bakkerijmuseum is klaar om weer bezoekers te ontvangen.© MVO
Het Bakkerijmuseum is klaar om weer bezoekers te ontvangen.© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Het Veurnse Bakkerijmuseum was de afgelopen maand gesloten, maar hield zeker geen winterslaap! De voorbije weken werden noodzakelijke herstellingen en schilderwerken uitgevoerd, werd de volledige museumopstelling ontstoft en gepoetst, werd de collectie verder geïnventariseerd en gedigitaliseerd, … Het museum is klaar voor het nieuwe seizoen met een gevarieerd én veilig activiteitenprogramma.

De maandelijkse activiteit ‘Vrijdag = brood op de plank’ wordt opnieuw opgestart, en vanaf maart kan je ook (online) meevolgen met ‘Truken van de foor’. Uiteraard is ook een gewoon museumbezoek mogelijk. Vergeet dan niet vooraf je tijdslot te reserveren!

Tijd voor krokuskriebels

‘Krokuskriebels’ is het tweejaarlijkse museumevent van de Gezinsbond. Musea stippelen dan een extra familievriendelijk aanbod uit, mét fikse korting voor leden van de Gezinsbond. In het Bakkerijmuseum kan je tijdens de krokusvakantie op stap met Krikke de kruimeldief.

Ontdek wie voor de neus van Krikke met de kruimels weg is, en bezoek zo op een speelse manier het museum. Voor wie graag bakt, is de ‘takeaway’-workshop een tip. Alle ingrediënten voor een fijne baknamiddag in 1 pot! Je vindt alle activiteiten en deelnemende musea op krokuskriebels.be.

Voor de zoetebekken

Is het dessert jouw favoriete moment van de maaltijd? Noteer dan donderdag 25 maart met stip in je agenda. Tijdens de lezing ‘Hemels zoet’ neemt Greet Draye van het Centrum Agrarische Geschiedenis (Leuven) je mee naar de wortels van onze hedendaagse dessertcultuur.

De wereld van de zoete zondes kent voor haar (bijna) geen geheimen meer. Ze schreef samen met Stefan Elias (Bloch) het Belgisch Bakboek waarin ze het historische verhaal uitdiepte achter de vele bekende taarten, gebakjes en koeken uit ons land. De lezing kan je online meevolgen en is gratis! Schrijf je wel even in om een deelnamelink te ontvangen.

Info en reservaties via onthaal@bakkerijmuseum.be of tel. 058 31 38 97 (enkel tijdens de openingsuren) – www.bakkerijmuseum.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier