Mu.ZEE heeft misschien ook plaatsje voor joùw kunstwerk

Kunstenaar Philippe Badert bij zijn werk dat geïnspireerd is op de thematiek van stadsgenoot Leon Spilliaert. © Foto ML
Redactie KW

Het Kunstmuseum aan zee in Oostende opent haar deuren voor amateur-kunstenaars om een eigen creatie een maand lang in dialoog met gerenommeerde meesters tentoon te stellen.

Inne Gheeraert van Mu.ZEE situeert het initiatief: “We willen nieuwe ontmoetingen creëren, een dialoog opzetten tussen het publiek en onze collectie en tussen publiek en publiek over leeftijden, culturen en maatschappelijke achtergronden heen. Wie zich geroepen voelt om een eigen kunstwerk te scheppen als antwoord of reactie op een collectiestuk uit ons museum is welkom.”

Een jury selecteert uit de inzendingen een laureaat die dan zijn kunstwerk een maand lang in de omgeving van het werk dat hem/haar inspireerde weet hangen of staan. Zowat alle kunstdisciplines maken kans op een selectie.

Spilliaert

Deze maand is Oostendenaar Philippe Badert de geselecteerde Duo-kunstenaar. Met zijn zicht op een treinperron probeert hij de sfeer van verlatenheid en eenzaamheid weer te geven. Ook de onbestemde verre einder en de kleurkeuze van Spilliaert heeft Badert met zijn schilderij weten op te roepen.

(ML)

>> Wie graag deelneemt aan Duo stuurt een goede afbeelding van zijn/haar werk naar inne-gheeraert@west-vlaanderen.be. met het ingevulde inschrijvingsformulier. wie geen emailadres heeft kan schriftelijk terecht via Mu.ZEE t.a.v. Inne Gheeraert Romestraat 11 8400 Oostende. Alle info vind je ook op ww.muzee.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.