MOOOV brengt cinema bij je thuis

Eerder al vond het gelijknamige filmfestival dat een selectie van de beste wereldfilms programmeert een digitale uitweg.

Nu de culturele sector opnieuw in lockdown gaat, zitten er ook geen uitjes naar de bioscoop meer in. Om doorgewinterde filmliefhebbers toch niet op hun honger te laten zitten, reikt vzw MOOOV, die zich richt op onafhankelijke filmproducties, documentaires en wereldcinema, een alternatief voor het cinemabezoek aan, met name het internet.

Op de webstek www.mylum.tv/nl/cinema-bij-je-thuis kun je momenteel genieten van zes MOOOV-titels. Het gaat om ‘Honeyland’, ‘Monos’, ‘Sibel’, ‘An Elephant sitting still’, ‘Öndög’ en ‘For Sama’, dat vorige week nog de North Sea Port Publieksprijs wegkaapte op het Film Fest Gent.

Cinema Lumière

Hoe krijg je deze films nu op jouw beeldscherm te zien? Door een digitaal filmticket aan te schaffen. Voor nieuwe films en premières betaal je acht euro en kan je meteen kijken in optimale kwaliteit of die pc-beelden weergeven op je televisie via Google Chromecast. De film blijft 48 uur online beschikbaar.

Per stream gaat een deel van de opbrengst naar de arthouse-bioscoop Cinema Lumière, gelegen in het hart van de Brugse binnenstad. Het is dan ook geen toeval dat je op het voornoemde webadres nog rolprenten van Lumière digitaal kan huren. Het aanbod is bijzonder uitgebreid en gaat van premières en recente films over populaire en familiefilms tot speelfilms die al behoorlijk wat meters in het bioscoopwezen hebben afgelegd. Sommige van die titels haal je online al in huis voor 4,99 euro.

Bij Lumière beloven ze ondertussen dat het aanbod de komende weken verder uitgebreid zal worden.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.