Mooneye brengt licht in donkere tijden

Redactie KW

De nieuwe single ‘Bright Lights’ is de voorloper van het debuutalbum van de band rond Michiel Libberecht.

De voorbije maanden werkte Mooneye, één van de drie winnaars van Stubru-wedstrijd ‘De Nieuwe Lichting’ 2019, in de studio aan een eerste cd. In de cockpit ergens in de Nederlandse Kempen zaten twee producers: Jo Francken, die bekend is van onder meer Het Zesde Metaal en Admiral Freebee, en PJ Martens, (Tamino).Het voorlopig titelloze debuutalbum, waar nog aan gewerkt moet worden, staat gepland voor het najaar van 2021. Nu al is er de single ‘Bright Lights’, een vlot in het gehoor liggende, dansante (Brit)popsingle met een jubilerende gitaar. Een mens wordt er zowaar vrolijk van.

Meskerem Mees

Op deze song krijgt de uit Moen afkomstige zanger-gitarist Michiel Libberecht vocale ondersteuning van Meskerem Mees, de jonge singer-songwriter uit Gent die onlangs Humo’s Rock Rally won. Ze is labelgenote van Mooneye. Ze vonden allebei onderdak bij Mayway Records van Kortrijkzaan Tony Vandenbogaerde.

“Dit nummer is afgelopen maart ontstaan tijdens een toevallige jamsessie met Meskerem”, zegt Libberecht. “Net voor de eerste lockdown speelden we op de Bright Lights Sessions in Trefpunt in Gent. Omdat onze repetitie er vrij snel opzat, vroegen ze ons of we geen liedje wilden maken met de woorden ‘bright lights’ in het refrein. Veel verder dan een refrein zijn we toen niet geraakt, maar iedereen vond het zo goed klinken dat we er nadien een echt Mooneye-nummer van hebben gemaakt.”

Lyric video

Zowel in de tekst als in de muziek van ‘Bright Lights’ schemert hoop. Het andere nieuwe songmateriaal is donkerder van teint en gaan vaak over onzekerheid. “We leven dan ook in onzekere tijden”, slaat Libberecht nagels met koppen. ‘Bright Lights’ gaat vergezeld van een zogenaamde “lyric video”. Klik hier om de video te bekijken. In de video zie je Libberecht wandelen in de nabijheid van een zwaar vervuilde zeespiegel. De opnames vonden plaats in het Zuiden, aan de Franse kust.

Uitgerekend op dag waarop de federale regering een nieuwe verdere verscherping van de Covid 19-maatregelen aankondigde, maakte Mooneye data voor een clubtournee bekend. Naast optredens in ons land staan concerten gepland in Nederland en zelfs Duitsland. West-Vlaanderen wordt hierbij geenszins vergeten. Zo staan ze op zaterdag 13 februari 2021 geprogrammeerd in 4AD in Diksmuide en zijn op vrijdag 12 maart 2021 de gasten van Cactus Muziekcentrum in Brugge. (svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier