Molwatcher Marc Denys in gesprek met Pieter, de Mol 2018

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

Wat een uniek West-Vlaams Molseizoen! Dierenarts Joke uit Tielt, marine officier Pascale uit De Haan, student geneeskunde Lloyd uit Avelgem en priester Pieter uit Assebroek zijn intussen ware BV’s geworden. Lloyd werd de jongste winnaar uit de geschiedenis (27.665 euro) en Pieter misschien wel de strafste Mol ooit. In mijn laatste artikel ga ik dieper in op enkele mollenacties en verborgen hints!

Met open mond zaten de meeste kandidaten tijdens de reünie naar het scherm te staren. Met de ganse groep keken ze naar de ontknoping van De Mol. Als Pieter als Mol werd ontmaskerd konden sommigen het nog steeds niet geloven. Voor eerste afvallers Kelly en Channy was véél mogelijk, maar een priester als Mol? Jeffrey droomt nu nog van zijn avontuur in Mexico… Iedere kandidaat passeerde bij de Antwerpenaar de revue als mogelijke Mol, behalve… Pieter.

Molwatcher Marc Denys in gesprek met Pieter, de Mol 2018

Pieter was een groepsmens, een natuurlijke leider die de groep graag op sleeptouw nam. Als andere kandidaten zelf saboteerden kneep hij een oogje dicht en foutjes van anderen, die de oorzaak werden van mislukte opdrachten, nam hij dankbaar in ontvangst. Tijdens strategische momenten liet hij de kandidaten begaan, om dan tijdens cruciale momenten in te grijpen. Pieter was vooraf goed voorbereid, in Mexico goed omringd, maar Lloyd was hem al vanaf de allereerste opdracht op het spoor. Toen de kandidaten levend begraven werden en er enkel nog moest gezocht worden naar Joke en Steve, die zich in de duurste graven begaven, viel het Lloyd al op dat Pieter de kaart bleef monopoliseren en treuzelen. Ook Baha (vanaf aflevering 2) en Pascale (vanaf aflevering 5) hielden uiteindelijk slechts 1 hoofdverdachte over: Pieter! Joke heeft nooit Pieter verdacht en kon er eigenlijk al vanaf de eerste aflevering uitgelegen hebben. Zij scoorde toen even slecht als Kelly, maar gelukkig beantwoordde ze de vragen iets sneller dan de psychologe.

“Tijdens strategische momenten liet hij de kandidaten begaan, om dan tijdens cruciale momenten in te grijpen”

Molwatcher Marc Denys in gesprek met Pieter, de Mol 2018

Aflevering 1 (Exit: Kelly => verdacht Katrien)

Opdracht: Levend Begraven

Pieter kiest wie waar begraven wordt. De kandidaten die sterk zijn in spelletjes (Lloyd en Kelly) zitten in de kisten met het laagste bedrag, claustrofobische Katrien vormt een duo met de tactisch sterke Pascale en Joke en Steve zitten in de kisten met het duurste bedrag. Hij heeft de kaart van het gebied en met zijn getreuzel wordt de opdracht buiten tijd afgewerkt. Iedereen heeft achteraf oog voor Pascale en Katrien die bijna een vol uur onder de grond bleven. Ook de slechte telefonische communicatie tussen Joke en Lloyd komt als heel verdacht over. De Mol strooit iedereen zand in de ogen, behalve bij Lloyd… “De mol had de kaart vast zeker?”

Aflevering 2 (Exit: Channy => verdacht Steve)

Opdracht: Rabid Joke

Code rood voor Pieter! Marine officier Pascale komt onmiddellijk met een meesterlijk plan af om Joke te verschalken én veel geld te verdienen. Pieter boort het vakkundig de grond in en bepaalt zelf wie wat zal gaan doen. Het brandijzer om geld te smeden wordt toevertrouwd aan de trage paardrijders in plaats van aan het drietal (Katrien, Lloyd en Jeffrey) in de pick-up. Als Lloyd beseft welke fout hij daar maakt en nog eens aandringt bij Pieter om toch maar het brandijzer mee te krijgen, sputtert Pieter heel hard tegen. Baha steunt Pieter hierin, maar daarna valt zijn frank. De Mol wou zijn brandijzer niet afgeven! De rest van het verhaal kennen we: “Is Joke dood? Waarom is Joke dood?”. Niemand denkt nog aan het verloren geld. Lloyd en Baha weten wie de Mol is, de rest niet.

“Lloyd en Baha weten wie de Mol is, de rest niet”

Aflevering 3 (Exit: Jeffrey => verdacht Joke)

Opdracht: Geldkoffertjes

Gentenaar Baha neemt revanche en zet Pieter zomaar eventjes met zijn rug tegen de muur. Tijdens de proef in de luchthaven wordt het bedrag van de groepspot verdeeld over 8 koffertjes. Pieter krijgt hier een duidelijke opdracht mee: als Mol krijg je een uitstekende mogelijkheid om de afvaller op te zadelen met een duur koffertje. Gilles De Coster brengt hem met een simpel trucje (het woord ‘nu’ in een zin) op de hoogte dat Jeffrey het rood scherm zag. En tot afgrijzen van Mol Pieter besluit nu juist ‘den Jeffrey’ zich op te offeren voor de groep en een leeg koffertje te nemen! Baha heeft tijdens de discussie enkel oog voor Pieter, merkt zijn paniekreactie ‘hij was aan het flippen’ en neemt doodleuk het tweede en laatste leeg koffertje voor zijn rekening. Schaakmat! Pieter koopt nog 2 pasvragen, duizend euro in de min, maar met deze opdracht was veel meer geld uit de pot te halen.

Aflevering 4 (Exit: Katrien => verdacht Pascale)

Opdracht: Torre Latinoamericano

Pieter vindt de groep te lief en hier maakt hij vooraf luidop de bedenking dat hij er begrip voor zou hebben als kandidaten voor de vrijstelling willen strijden in plaats van te spelen voor de groepspot. Met vijf woorden wist hij iedereen direct te overtuigen: “geen geld is geen geld”.

Joke komt eerst boven en behaalt zo haar ticket voor de volgende aflevering. Katrien neemt de lift, normaal gezien een vrijgeleide voor geld en een vrijstelling voor haar, dient afscheid te nemen van de groep.

“Met vijf woorden wist hij iedereen direct te overtuigen: geen geld is geen geld.”

Aflevering 5 (Exit: Steve => verdacht Joke)

Opdracht: Drive-in Coyote

Pieter neemt niet alleen de 9 medekandidaten te grazen, maar ook zijn eigen broer. Tijdens de filmproef kunnen Pieter en Jasper bij iedere correcte vraag wegrijden naar een heerlijk hotelletje, maar het tweetal besluit te blijven verder spelen tot ze met lege handen achterblijven. Ze “offeren zich op” voor het spel, maar winnen dus als enige duo geen geld. Pieter heeft nog veel uit te leggen thuis!

Molwatcher Marc Denys in gesprek met Pieter, de Mol 2018

“Tijdens de eerste 7 afleveringen knipperde Pieter na elke eliminatie in morse een letter.”

Er was zelfs een verborgen hint verstopt dit seizoen! Tijdens de eerste 7 afleveringen knipperde Pieter na elke eliminatie in morse een letter. Verraad… Misschien heeft Pascale dit thuis gezien, maar ik toch niet. En u?

Is er een leven na de Mol? Zeker weten, Pieter is momenteel de populairste priester van het jaar, dokter Steve heet voortaan ParacetaMOLleke en Lloyd zijn naam werd vereeuwigd in zijn favoriete frituur. Daar serveren ze nu ‘een Lloydje’, een langwerpige burger met een mexicano, 2 kaaskroketten en 3 plakken kaas.

Lloyd versloeg in de finale Baha met miniem verschil, namelijk 2 juiste antwoorden meer op 30 vragen. Hij won 27.665 euro en zijn medekandidaten zullen een beetje mogen meegenieten. Na zijn examens volgt er nog een feestje en ook de Mexicaanse weeskindjes zullen een deel krijgen van het gewonnen geld.

Molwatcher Marc Denys in gesprek met Pieter, de Mol 2018

Als u zin gekregen heeft om volgend seizoen zelf mee te doen, schrijf u dan in via de site van Vier. Wees origineel (Lloyd overtreffen wordt moeilijk), maar toch uzelf! http://www.vier.be/demol

Ik wens u tot slot, lieve lezer, nogmaals te bedanken voor al die vriendelijke reacties via sociale media en om trouw wekelijks mijn artikels te lezen! Ik vond het echt een eer om voor jullie en KW ‘De Mol’ op de voet op te volgen en hopelijk tot volgend seizoen!

Mollengroetjes,

Marc

Nog meer info vinden jullie in de Mollengroep op facebook: https://www.facebook.com/groups/Mollengroep/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.