Moeder en dochter spelen samen in de Rousselaerse Revue

Sharon Simaeys, Noa Laurier en Sven Laurier ofwel één familie op het podium van de Rousselaerse Revue. (Foto Stefaan Beel) © (Foto Stefaan Beel)
Peter Soete

Met Sharon Simaeys en Noa Laurier staan moeder en dochter op de planken van de nieuwe productie van de Rousselaerse Revue. Maar ook papa Sven Laurier is nooit ver uit de buurt want hij zorgt ondermeer voor de technische begeleiding.

“Het was Raf, de stichter van de Compagnie, die me zag zingen op een feest van basisschool De Plataan waar ik werk. Ik zing graag en ben niet bang om op scène te staan. Ik stemde dan ook onmiddellijk in om mee te doen met de revue”, begint Sharon Simaeys. “Mijn man en ik werken allebei in De Plataan en we zijn gewoon om alles samen te doen: we werken samen, we rijden samen naar het werk, we hebben samen vakantie, …”

“Daarom was het een beetje vreemd om alleen naar de repetities en de voorstellingen te gaan. Maar enkele minuten voor aanvang van de vierde voorstelling was er een technisch en IT-gerelateerd defect en niemand kon dat herstellen. Tot ik voorstelde om Sven op te bellen. Sven doet IT-werk in ondermeer De Plataan en heeft zeker de nodige computerkennis om pannes op te sporen en te herstellen. Hij slaagde erin om alles weer aan de praat te krijgen en de voorstelling kon gespeeld worden met slechts enkele minuten vertraging. En zo is Sven ook bij de Rousselaerse Revue gekomen en is hij er niet meer weg te krijgen.”

Noa voor het eerst

“Maar niet op de scène”, lacht echtgenoot Sven. “Ik heb absoluut niet de behoefte om zelf toneel te spelen of om te zingen. Ik amuseer me achter scène en in de technische regieruimte. Ik help mee met de belichting en de techniek in het algemeen maar ook met de muziek en de decorbouw. Sharon ontwerpt dan weer de flyers en het programmaboekje.”

“Het belangrijkste is toch dat het publiek geniet van de revue”

“En nu neemt onze negenjarige dochter Noa voor het eerst deel aan de revue”, neemt Sharon over. “Ze speelt uiteraard een heel klein kinderrolletje en moet maar enkele zinnetjes zeggen. Maar deze ervaring zal haar zeker helpen in haar ontwikkeling en ik hoop dat ze het graag doet en het ook blijft doen.”

“Voor mij is het al mijn derde revue en ik speel vaak verpleegster Bernadette. Dat is een typetje met een beetje ‘een hoek af’. Maar in deze nieuwe revue doe ik ook een goochelact met een tegenspeler en naar verluidt is dat toch ook een komische sketch. Natuurlijk hebben wij als acteurs ook heel veel plezier, het zou maar vreemd zijn indien dit niet het geval zou zijn. Maar het belangrijkste is toch dat het publiek geniet van de revue. En daarvoor zullen wij het beste van onszelf geven. Toneel spelen is echt een drug voor mij. Ik kan er iedere dag mee bezig zijn. Teksten uit het hoofd leren, zingen, naar de repetities gaan en enorm toeleven naar de première en voorstellingen. Er zal uiteraard gezonde stress zijn maar die weegt niet op tegen de intense vreugde die ik zal voelen bij de voorstelling zelf.”

Praktisch

Kiekt in joen eigen tallore van de Rousselaerse Revue gaat in première op vrijdag 6 april om 20 uur. Voor de première betaal je 25 euro en daar krijg je een kaasbuffet met aangepaste dranken bij.

De andere voorstellingen zijn telkens om 20 uur op zaterdag 7 april, vrijdag 13 april, zaterdag 14 april, zondag 15 april (voorstelling om 15 in plaats van 20 uur), woensdag 18 april, vrijdag 20 april en zaterdag 21 april. Tickets kunnen besteld worden op 0476 58 27 92 of 0486 29 43 61.

Alle voorstellingen vinden plaats in zaal OCAR op het Kerkplein 29 in Rumbeke. De regie is in handen van Werner Van Branteghem, Raf Degryse is de productieleider en Réjane Van Daele doet het secretariaat. Alle info op ruby.degryse@telenet.be.

(PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.