Mijn Pop-uprestaurant in Kortrijk officieel geopend… en al meteen volzet

Mijn Pop-Uprestaurant is officieel geopend. We zien Magali en Chloë Szpyt, schepenen Rudolf Scherpereel en Kelly Detavernier, Jan Hendrickx en Nele Smets. (Foto JVGK)
Mieke Verhelle

Voor beide koppels start het programma meteen volle bak. Beide restaurants zijn al volzet tot 15 april, daarna kan er niet meer gereserveerd worden omdat er al een koppel afvalt.

Zowel Strombowli als Mémé Gusta kreeg al heel wat positieve commentaren van Sergio Herman. “Als hij zegt dat het goed is, wie ben ik om hem tegen te spreken”, opende waarnemend burgemeester Rudolf Scherpereel de restaurants. Burgemeester Vincent Van Quickenborne verblijft momenteel in het buitenland, maar ontving de deelnemers al op het stadhuis om hen welkom te heten. Schepen van Ondernemen Rudolf Scherpereel was sowieso van plan om Chloë en Magali Szpyt eens naar Kortrijk uit te nodigen nadat ze in tranen uitbarstten toen ze vernamen dat de Guldensporenstad hun vestigingsplaats zou worden. “Ik moest eens slikken bij jullie reactie, maar heb al gemerkt dat jullie intussen al goed geïntegreerd zijn in onze stad. Jullie zijn twee enthousiaste dames die ons met vurige smaken zullen verrassen.”

Enthousiasme

Schepen van Evenementen Kelly Detavernier richtte het woord tot Jan Hendrickx en Nele Smets, maar een haperende microfoon zette een kleine domper op de feestvreugde. “Ik heet jullie welkom in de meest ondernemende stad van West-Vlaanderen. En met jullie enthousiasme zullen jullie Kortrijk zeker mee op de kaart zetten.” Ze verwees er ook nog naar dat Kortrijkse deelnemers aan Mijn Restaurant het meestal wel ver schoppen in het programma.

De opening van de pop-ups lokte heel wat vrienden en familie van de kandidaten naar het Stationsplein. De meisjes van Strombowli ontvingen hun gasten buiten, op het terras bij warme vuren. Hun naam Strombowli verwijst naar de Siciliaanse vulkaan Stromboli en naar bowls omdat hun eten in kommetjes wordt geserveerd. De hapjes vielen al in de smaak. Het interieur is kleurrijk zonder in een kakofonie te ontaarden.

Kippetjes

Bij Mémé Gusta zijn de twee kippen op het terras alvast de grootste publiekslievelingen. ‘s Avonds worden ze wel terug binnen genomen uit vrees dat ze zouden verdwijnen. De kippen komen van bij ‘oma kippetje’, ofwel Clothilde De Ruyver die op de opening niet mocht ontbreken. De openingsreceptie bij Mémé Gusta vond binnen plaats. Het interieur is dat als zou het de woonkamer van een stijlvolle grootmoeder kunnen zijn. De bijzondere verlichting en de wand met fotokaders springt alvast in het oog.

Vanaf vandaag is het restaurant ook open voor het publiek. Reserveren kan echter niet meer want beide pop-ups zijn volzet tot 15 april. Daarna kan niet meer gereserveerd worden omdat niet zeker is welke pop-ups dan nog open zullen zijn.

(MVM-foto’s JVGK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.