Middelkerke epicentrum van tattookunstenaars voor het goede doel

Loco en zijn partner en assistente Nini. © PB
Redactie KW

Op 22 en 23 juli vindt in Middelkerke de Tattoo Convention plaats. Meer dan 200 tatookunstenaars van over de hele wereld zullen er het beste van zichtzelf tonen en uitkomen in een onderling treffen om de mooiste tattoos te plaatsen.

Er is echter veel meer dan enkel maar tattoos want de tattoo convention is een evenement dat uitgegroeid is tot een tweedaagse voor iedereen toegankelijk en waar iedereen zijn gading vindt. Rond en in De Branding in de Populierenlaan is er gezorgd voor eet- en drankstandjes, komen de kinderen aan bod met een springkasteel en is er vooral ook heel wat muziek. De nadruk wordt dit jaar gelegd op blues. Deze optredens vinden vooral plaats op zaterdag in De Branding. Er zijn optredens van onder meer Shakin’ String, Matti en Serena, Minx, Stone age Cadillac en top of the bill Sam Willcox Band. ‘s Avonds is er nog een gezellige barbecue”.

Benefiet

Op zondag wordt de nadruk nog meer gelegd op de tattoo en komen zo’n 200 tattookunstenaars zich met elkaar meten in 10 verschillende categorieën. De organisatie is in handen van de Middelkerkse tattookunstenaar Loco (Geert Van Huysse) die al 25 jaar de kunst van het plaatsen van tattoos beoefend en al 17 jaar zijn eigen atelier heeft in Middelkerke. Zowel op zaterdag als op zondag bedraagt de inkomprijs 10 euro en wie twee dagen komt betaalt 15 euro. Er is ook een benefiet verbonden aan het evenement en het doel is om een nieuwe rolstoel te kunnen kopen voor de 7-jarig Mateo die lijdt aan de brozebotten ziekte.

(PB)