Michel Goeman wordt nieuwe voorzitter Hello Bruges

Bij Hello Bruges (Gidsenkring Brugge vzw) stond net voor het jaareinde nog een belangrijke activiteit op het programma. Er diende immers een opvolger voor uittredend voorzitter Dirk Van Tieghem gekozen te worden. Michel Goeman (61) werd aangesteld als nieuwe voorzitter van de vereniging.

Michel Goeman werd aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Brugse gidsenkring. (foto PDC)
Michel Goeman werd aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Brugse gidsenkring. (foto PDC)

“Ik ben uiteraard heel vereerd dat ik deze taak mag overnemen van een monument als Dirk Van Tieghem”, opent de directeur van basisschool Immaculata. “Hij heeft onze gidsenvereniging meer dan twintig jaar op een schitterende manier geleid. Zelf wil ik vooral een verbindingsfiguur zijn en de ploeggeest positief bevorderen. Onze ruim 200 gidsen coachen en veel vertrouwen geven, vind ik ontzettend belangrijk. Ook aandacht voor kwaliteit is één van mijn prioriteiten. Daarom is het goed om nieuwe wandelingen uit te werken die ongekende aspecten van de stad, zoals hedendaagse architectuur, in de kijker zetten.”

Met pensioen

Michel Goeman gaat binnenkort als directeur met pensioen en is blij met deze nieuwe uitdaging. “Ik zat er helemaal niet op te wachten om voorzitter te worden. Al een viertal jaar ben ik lid van de bestuursploeg en verantwoordelijk voor de werkgroep die de ledenactiviteiten coördineert. Iedereen weet dat ik graag leiding geef en wellicht daarom werd me gevraagd om voorzitter te worden. Doordat ik straks over meer vrije tijd beschik, heb ik positief gereageerd op de vraag van de andere bestuursleden. Samen met hen wil ik onze ruim 1.300 leden mooie themawandelingen, lezingen, daguitstappen en een vernieuwd maandblad aanbieden. Het wordt hoe dan ook een grote uitdaging om Brugge terug toeristisch op de kaart te zetten zodat iedereen opnieuw veilig onze prachtige stad kan bezoeken. Daarom vind ik het belangrijk dat alle betrokkenen goed samenwerken. Het stadsbestuur en de musea doen er alles aan om mooie initiatieven (o.a. Triënnale 2021, red.) uit te werken zodat we samen ongetwijfeld beter uit deze moeilijke periode komen. Er ligt heel wat werk op de plank voor de komende maanden, maar ik zie het helemaal zitten”, besluit de sympathieke, nieuwe voorzitter van Hello Bruges.

(PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.