Metjoeww uit Veurne lanceert zijn eerste single digitaal

© Jeroen Gunst
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Voor velen wordt 2020 een jaar om snel te vergeten, maar voor Matthew ‘Metjoeww’ Verstraete ligt dat anders. Nadat hij eerder dit jaar al enkele opmerkelijke muzikale samenwerkingen kon verwezenlijken, komt nu zijn eerste eigen single uit: ‘Your Hero’. “Het is een heel persoonlijke song, die iedereen echter op zijn eigen manier kan interpreteren.”

Matthew Verstraete (28) werkt als commercieel bediende in de verzekeringssector. Na zijn studies ‘Office management bedrijfsvertaler-tolk’, leerde hij naast Nederlands, Frans, Engels en Spaans nog een vijfde taal: die van de muziek. “In het vijfde middelbaar was ik al eens gestart met notenleer, maar dat had ik snel opgegeven. Vijf jaar geleden maakte ik dan toch de klik, omdat ik zelf muziek wou kunnen schrijven en daarbij zelfverzekerder wou overkomen. Toen ben ik vanaf nul opnieuw gestart, en ben ik met piano en zang begonnen”, vertelt hij.

Dit voorjaar trok Matthew zijn stoute schoenen aan en reageerde hij op Twitter op een oproep van de Amerikaanse artiest Dave Egger. “Hij had toen een lockdownproject met dansers: ‘Cello Diaries’. Ik stuurde hem de basis van een song, hij heeft die verder uitgewerkt met strijkers, en de video met de dansers is op YouTube beland. Het werd nog zotter, want Dave is een vriend van Amy Lee, de zangeres van Evanescence. Zij is sinds mijn kindertijd mijn grote idool en toen ik wat later meezong op hun nieuwe muziek, heeft zij persoonlijk op mijn tweet gereageerd. Complete waanzin!”

Voor Matthew betekent dit een eerste grote stap naar zijn muzikale einddoel. “Ik droom ervan om ooit eens muziek te kunnen maken met Evanescence en Amy Lee. Daarom ben ik nu volop contacten aan het leggen met artiesten, via sociale media”, vervolgt hij. Met succes, want onlangs volgde nog zo’n internationale samenwerking: “Dit keer met Dekker Christopher, alweer een Amerikaan. Ik kreeg carte blanche om te zingen op een instrumentale track van hem en die nieuwe versie staat sinds vorige week op Spotify: ‘From Lies and Regrets’.”

Belofte

Nu zet de Veurnse zanger-pianist voor het eerst een volledig eigen song online. “Die eerste single schreef ik enkele jaren geleden al, maar heb ik nu samen met een producer afgewerkt en opgenomen. ‘Your Hero’ gaat over het gebrek aan een constante heldenfiguur in mijn eigen kindertijd, en over mijn belofte om er zelf wel te willen zijn voor mijn neefjes en nichtjes. Het is een heel persoonlijk nummer, maar iedereen kan er zijn eigen invulling aan geven. Het werkte helend voor mij en misschien heeft iemand anders er ook iets aan. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de reacties”, zegt Matthew.

EP op komst

Of er al plannen zijn voor een volgende mijlpaal? “Jazeker! Ik heb enkele ideeën klaar voor nog meer eigen nummers, die ik dan wil uitbrengen op een EP. De uitwerking loopt echter wat vertraging op, door corona. De release is wellicht pas voor volgend jaar.”

‘Your Hero’ van Metjoeww is te beluisteren op Spotify en andere digitale platformen. Hij maakte ook een videoclip bij het nummer.

https://www.youtube.com/watch?v=wpfh7yXt8aI

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.