Metalfans headbangen voor het goede doel

Ann Devos (49) uit Rekkem en Didier Declercq (49) uit Vlamertinge zijn twee doorwinterde metalfans. Samen organiseren ze op zaterdag 29 september voor de vierde keer het benefietfestival ‘Devils Rock for an Angel’. De opbrengst van dit metalfest gaat integraal naar drie goede doelen.

Ann Devos en Didier Declercq uit de Wijk ten Dale organiseren al voor de vierde keer op rij ‘Devils Rock for an Angel’ in Zillebeke. (Foto WO)

Zes jaar geleden verloor Celeste, het 16-jarige nichtje van Ann, de strijd tegen kanker. Toen Celestes ouders geld inzamelden voor ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’, besloten Ann en Didier om hen daarin te steunen. “We gaan graag naar metalconcerten en optredens. Dus leek het ons een goed idee om zelf een benefietfestival met metalmuziek te organiseren“, vertelt Ann. “Zo zamelden we op drie jaar tijd reeds meer dan 21.000 euro in.”

“Het portret van Motörheadlegende Lemmy is de absolute blikvanger op onze veiling”

Dit jaar gaat de opbrengst van het festival naar drie goede doelen: de 1000 km, Villa Rozerood en vzw Saying Goodbye. “Villa Rozerood in De Panne is een respijthuis waar zieke zorgkinderen en hun familie even op adem kunnen komen. Vzw Saying Goodbye is een vereniging die rouwkampen organiseert voor kinderen die geconfronteerd worden met het verlies van een dierbare”, legt Didier uit. “Zelf heb ik een neefje die jaarlijks meegaat op rouwkamp nadat zijn broer enkele jaren terug uit het leven stapte na aanhoudende pesterijen op school.”

Hardrockcovers

Helaas slaagden Ann en Didier er niet in om Iron Maiden te strikken voor hun festival. Maar met 12 bands uit België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland wisten ze toch een mooie en gevarieerde affiche samen te stellen. “Met Curse of Millhaven uit Ieper, Chalice uit Kortrijk en Orthanc uit Oostende staan er drie West-Vlaamse metalbands op het podium“, weet Didier. “Ambush staat dan weer garant voor hardrockcovers en Warrant is een Duitse speedmetalband die veel furore maakte in de jaren 80.”

Ann en Didier zijn het ganse jaar door bezig om alles te organiseren. Bovendien verkopen de twee metallfans heel wat speciaal ontworpen merchandise items zoals t-shirts, sweaters, metalkalenders, juwelen, portemonnees… “We verkopen bovendien ons eigen ‘Devils Beer for Angels’ en ook organiseren we een veiling met als absolute blikvangers een prachtig houtskoolportret van Motörheadlegende Lemmy en een bronzen engelenbeeld geschonken door de Ieperse kunstenares Martine Bossuyt”, besluit Ann.

‘Devils Rock for an Angel’ vindt plaats op 29 september in OC In ‘t Riet, Seelbachdreef 4 te Zillebeke. De deuren openen om 11 uur, de eerste band treedt op om 12 uur. Tickets in voorverkoop kosten 15 euro, aan de deur betaal je 20 euro. Meer info vind je op www.devilsrockforanangel.be. (CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.