Metalbar Walhalla is opvolger van The Reflex in Brugge

Pop- en rockcafé The Reflex sloot nog maar pas de deuren, maar op zondag 1 april opent op dezelfde locatie al Metalbar Walhalla. Centrale thema in het café van zaakvoerder Jordi Bamps wordt de mythologie van de vikings of Noormannen.

Jordi Camps opent een metalcafé in het voormalige The Reflex. © SVV

Jordi Bamps (29) werd geboren in Bonheiden, een gemeente in de buurt van Mechelen, maar groeide bij zijn ouders op in Brugge. Hij werkt al jarenlang als elektricien, maar ziet met het runnen van een eigen café een jeugddroom in vervulling gaan. Eigenlijk had het een kleine vier jaar geleden al gekund. Echter: toen Pieter Ver Eecke in juni 2014 zijn rock- en nachtcafé The Crash overliet, lagen volgens hem de financiële voorwaarden te hoog.

altijd achter toog

“In 2016 heb ik er vele avonden en nachten achter de toog gestaan“, vertelt Jordi, die vandaag samen met zijn vriendin Kim Caeymaex (29) in Tielt woont. “Toen ik hoorde dat Pieter met The Reflex zou stoppen, heb ik contact opgenomen met de familie Vanneste, die eigenaar is van dit pand. We zijn tot een vergelijk gekomen en op die manier word ik de trotse zaakvoerder van mijn eigen café.”

“De bar zal ik decoreren met lugubere attributen zoals schedels”

Bamps is al heel lang in de ban van de mythologie rond de vikings, zeevaarders die eeuwen geleden vanuit Scandinavië koers zetten richting Europa. “Ik ga het café grondig herinrichten. De bar wordt minder lang, zodat ik meer plaats heb om achteraan bands te programmeren. Daarnaast ga ik ook de rokersruimte verkleinen”, legt Bamps uit. “Ik zal veel aardetinten en hout gebruiken. Metalbar Walhalla zal ik ook decoreren met lugubere attributen, zoals schedels. De tafels en stoelen die er stonden tussen de bar en de muur zal ik verwijderen. In de plaats komt er een toogje aan de muur, waar mensen gezellig kunnen bijpraten.”

Vikingmetal en meer

De Tieltenaar zal niet enkel de traditionele dranken serveren, maar onder meer ook mede, een alcoholische drank die je kunt maken door honing en water te laten gisten. “Ik heb bij de stad een vergunning aangevraagd om een onbeperkt aantal optredens te organiseren. Daar zullen groepen bij zitten die vikingmetal spelen, maar ook bands uit het reguliere metal, punk en (harde)rock-circuit. Ik ga ook zelf deejayen. Bedoeling is immers dat ik en/of mijn vrouw de eerste jaren zoveel mogelijk in Metalbar Walhalla staan. Op extra’s willen we zo weinig mogelijk een beroep doen.”

Metalbar Walhalla zal elke dag open zijn vanaf 20 uur. Op vrijdag wordt dit zelfs vanaf 18 uur, tot in de late uurtjes. Dinsdag wordt de sluitingsdag. (SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.