Onder grote belangstelling kwam televisiekok Jeroen Meus stoofvlees-friet uitdelen aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne. De Vlaamse klassieker op de dag van de Vlaamse Klassieker. Vanavond wordt de 1000ste aflevering van Dagelijkse Kost dan ook een ‘specialleke’.
Aan de startzone van Kuurne-Brussel-Kuurne stond naast het podium waarop Michel Wuyts de renners voorstelde ook een frituur. “In samenwerking met de productie van Dagelijkse Kost komen wij hier stoofvlees-friet uitdelen”, klinkt het achter het frituurvet. Het is de supportersclub van wielrenner Jasper Stuyven die het frituurtje openhoudt. Net als Jeroen Meus is ook Jasper Stuyven een Leuvenaar.
Meer dan 70 kilogram stoofvlees
Rond 11 uur komt ook televisiekok Jeroen Meus zelf de handen uit de mouwen steken. De renners lijken plots heel wat minder belangrijk, het is Jeroen die alle aandacht naar zich toetrekt. Wanneer de bekendste kok van Vlaanderen bij Michel Wuyts op het podium verschijnt, klinkt het luidste applaus van de voormiddag. “Het marcheert. Echt fantastisch hoeveel mensen vandaag stoofvlees-friet eten”, zegt Jeroen Meus.
Met meer dan 70 kilogram stoverij is de organisatie op alles voorbereid en dat blijkt nodig. “Heel erg lekker”, horen we bij Evelien, Chloë, Bjorn en Noach Vandeburie. En niet alleen de frietjes met stoofvlees vallen in de smaak. “Knapper dan op televisie” en “echt wel ne skwone vent, hé”, zijn maar enkele van de uitspraken die we horen. Kuurne smult van Meus.
(OV)
Televisie en radio
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier