Marks Amateurtheater speelt ‘Volledig Volzet’

Achteraan zien we v.l.n.r. Tom Mestdach, Els Vanhee, Lieselot Vanmeenen en Johan Roose. Vooraan herkennen we Kyra Verougstraete, Martin Dusselier, Kathy Olieux, Melissa Desmet, Ronnit Viaene, Frankie Commeyne, Irina Herreman en Rik Tertooy. Helemaal vooraan liggen Guillaume Bossuyt en Jana Declercq. (Foto EDB)
Redactie KW

Het Marks Amateurtheater (M.A.T.) pakt vanaf zaterdag uit met een nieuwe productie. ‘Volledig Volzet’ speelt zich af in een vakantiewoning waar een dubbele boeking gebeurd is met twee families.

“Door een flinke fooi laat de dienster de twee families tegelijk logeren en met wat creativiteit hoeven de beide families – waar iedereen wel met iets van liefde bezig is – elkaar niet tegen het lijf te lopen”, vertelt regisseur Rik Tertooy, die al verklapt dat de paden van beide families uiteindelijk toch wel kruisen.

Vertrouwde gezichten op het podium zijn Frankie Commeyne, Melissa Desmet, Martin Dusselier, Irina Herreman, Tom Mestdach, Johan Roose, Els Vanhee en Ronnit Viaene.

Heel wat acteurs staan echter voor de eerste keer op het podium van het OC in Marke. Guillaume Bossuyt woont in Wevelgem. Hij speelde nog bij Harlekijn en bij de Wevelgemse Gregoriusgilde en werd voor de eerste keer aangesproken om in Marke op het podium te staan. De Markse Jana Declercq is niet nieuw bij het M.A.T. maar wel op het podium. “Ik hielp altijd in de bar en mijn pa helpt mee met het decor”, vertelt Jana. “Ik wou vroeger nog wel met de jeugd meespelen, maar het lukte nooit. Ik was telkens op vakantie toen er opvoeringen waren.”

Podiumdebuut

Kyra Verougstraete, die al dertig jaar in Marke woont, is het podium wel gewoon. Ze speelde 21 jaar bij de Spatjes op Overleie. “Nu speel ik voor de eerste keer in een stuk dat geen revue is”, zegt ze. Kyra was eigenlijk gestopt met acteren, maar vervangt iemand die ziek geworden is.

Ook Lieselot Vanmeenen uit Izegem is nieuw bij de groep. “Acteren is helemaal nieuw voor mij”, luidt het. Doordat Lieselot met enkele acteurs van het M.A.T., onder wie een nicht van haar, in een kaartgroepje zit, werd ze aangesproken. Kathy Olieux, die in Marke woont maar van Aalbeke afkomstig is, speelde altijd al bij de Planktrekkers in haar geboortedorp. Nu staat ze voor de eerste keer op het podium in Marke.

De voorstellingen vinden plaats in OC Marke in de Hellestraat op zaterdag 18 november om 20 uur, op zondag 19 november om 17 uur, op vrijdag 24 november om 20 uur en op zaterdag 25 november om 20 uur. De toegang bedraagt 9 euro. (EDB – foto EDB)

Reserveren kan via de matofoon 0470 52 34 00 of via reservatie.mat@gmail.com

(EDB – foto EDB)