Marie Verhulst volgt vader Gert op als baasje van Samson

Marie Verhulst wordt het nieuwe baasje van Samson. © Davy Coghe
Olivier Neese

Dat raakte zaterdagnamiddag bekend tijdens de première van de Afscheidsshow van Samson & Gert.

Wie wordt het nieuwe baasje van Samson? Sinds Gert Verhulst in april zijn afscheid aankondigde, houdt die vraag Vlaanderen in de ban. Alles werd in het werk gesteld om de nieuwe naam tot op het allerlaatste moment geheim te houden. Tijdens de repetities van de afscheidsshows nam de regisseur de plaats van het nieuwe baasje in, zodat zelfs de andere acteurs niets wisten en niets konden doorvertellen. Maar deze namiddag, tijdens de eerste van 76 afscheidsshows, werd alles duidelijk. Marie Verhulst wordt het nieuwe baasje van Samson.

Uit een grote verrassingsdoos kwam Marie Verhulst tevoorschijn.
Uit een grote verrassingsdoos kwam Marie Verhulst tevoorschijn.© Davy Coghe

Al anderhalf jaar zwijgen

“De opluchting is groot dat ik eindelijk mijn blijdschap mag delen”, reageert Marie Verhulst. “Anderhalf jaar geleden polste mijn vader voor het eerst of ik het zou zien zitten om het extra baasje van Samson te worden. Lang moest ik niet nadenken: Samson maakt al heel mijn leven een deel van ons gezin, de andere personages ken ik ook al heel lang en als regieassistente help ik ook al vier jaar met de shows.”

“We wilden iemand die het héél lang wil en zal doen. Niet iemand die het als een opstapje ziet of het na enkele maanden al beu zou zijn” – Gert Verhulst

Voor Gert Verhulst speelde dat allemaal minder een rol. Zijn voornaamste bezorgdheid: continuïteit. “We wilden iemand die het héél lang wil en zal doen”, zegt hij. “Niet iemand die het als een opstapje ziet of het na enkele maanden al beu zou zijn. Daarom hebben we het idee van ‘Samson zkt. een nieuw baasje’ ook snel afgevoerd. Van Marie weet ik dat ze die toewijding heeft en zich 500 procent zal smijten. Samson wordt nu een groot deel van haar leven.”

Knipoog

Wat er na de nog meer dan zeventig afscheidsshows met Samson & Marie zal gebeuren, wordt nog niet bekendgemaakt. Een nieuwe reeks, nieuwe liedjes en kerstshows? Het is nog een groot geheim. “Ik kan nog heel wat shows spieken van mijn vader, maar ik zal hem nooit kunnen vervangen. Bovendien ben ik een vrouw, wat al voor heel wat veranderingen zal zorgen. Ik zal mijn eigen ding doen, al moet je sommige iconische dingen niet wijzigen.” Zo droeg Marie tijdens de slotshow een rood T-shirt en een blauw jeansrokje, een knipoog naar de vaste kledij van haar vader.

Nog iets meer dan 70 afscheidsshows en dan verdwijnt Gert Verhulst definitief van het toneel.
Nog iets meer dan 70 afscheidsshows en dan verdwijnt Gert Verhulst definitief van het toneel.© Davy Coghe

Voor Gert wachten enkel nog de slotshows en dan is het definitief gedaan. “Dan ben ik weg en kom ik niet meer terug. Of ik het zal missen? Mocht ik het niet doen, dan zou het teken zijn dat ik het te lang heb gedaan. Toegegeven: nu al loop ik rond met een raar gevoel.”

360
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
480https://www.youtube.com/user/SamsonKanaalYouTubevideo270https://www.youtube.com/Samsonhttps://i.ytimg.com/vi/1c1Pew0dghs/hqdefault.jpgWhoooaaah! Marie wordt het extra baasje van Samson! Hoe leuk is dat?!4801.0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.