Marialoops Volkstoneel brengt vijf opvoeringen in Meulebeke

Redactie KW

In regie van Mie De Neve brengt het Marialoops Volkstoneel opnieuw een komedie. Een inspiratiebron voor de oude dag.

De eerste opvoering vindt plaats in OC Vondel op zaterdag 7 november. “Zoals ieder jaar gaat vijftig cent per ticket naar een goed doel. Dit keer schenken we de opbrengst aan de lokale Dynamica vzw”, opent voorzitter Monique Mahieu. Het reglement van een serpent is een blijspel van Kamiel Kemels, een vijftiger uit Vlaams Brabant. “Het stuk leek iets voor ons”, beaamt Monique. “Wim Vanmeenen ging het bekijken in Keiem. In november brengen we vijf voorstellingen.”

Genummerde kaarten zijn beschikbaar voor zaterdag 7 november om 20 uur, zondag 8 november om 15 uur, vrijdag 13 november om 20 uur, zaterdag 14 november om 20 uur en zondag 15 november om 15 uur.

Monique Mahieu volgde negentien jaar geleden Pierre Buyse op als voorzitter van het Marialoops Volkstoneel. Zij blijft gezonde ontspanning en het goedlachse nastreven met alweer eenzelfde cast. Geen nieuwkomers op de set. De dertien acteurs zijn Benny Geldhof, Lieve Brouckaert, Sabine Mestdagh, Chris Taillieu, Joost Kerckhove, Tino Blancke, Hanne Lammertijn, Marino Gelaude, Isabel Vlaemynck, Jolien Kerkhove, Wim Vanmeenen, Annemie Maes en Monique Mahieu.

“Na het faillissement van haar hotel start mevrouw Gertrude (Sabine Mestdagh) een privé rusthuis voor bejaarden. Ze is niet alleen overdreven streng, maar maakt er ook een sport van om de oudjes te pas en te onpas te straffen. Dit leidt natuurlijk tot conflicten, ruzie en ja, zelfs een opstand. Toch is er ook aan liefde geen gebrek : ‘oude schuur’ Clementine (Annemie Maes) vliegt in brand en een sullige bejaardenhelpster heeft een boontje voor de jonge klusjesman (Marino Gelaude). Maar laat het reglement van het serpent dit wel toe ?

De pastoor (Joost Kerckhove) heeft zijn handen vol om zijn kudde schapen rustig te houden. Een mix van wrevel, spanning, conflict, ruzie …”

Kaarten in voorverkoop kosten 7,50 euro, aan de deur betaal je 8,50 euro. Genummerde kaarten reserveren via 051 48 73 52 (na 19 uur) of via www.marialoopsvolkstoneel.be. Kinderen jonger dan zes jaar gratis, mits reservatie van een ticket.

(dede)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.