Marc Santens uit Roeselare toont zijn geschilderde oldtimers tijdens open atelier

Marc Santens legt momenteel vooral de beweging van oldtimers op doek vast. (foto SB)©STEFAAN BEEL STEFAAN BEEL
Marc Santens legt momenteel vooral de beweging van oldtimers op doek vast. (foto SB)©STEFAAN BEEL STEFAAN BEEL
Bart Crabbe
Bart Crabbe Medewerker KW

Van noodgedwongen rust was er bij kunstschilder Marc Santens het afgelopen jaar geen sprake. “Ik heb nog nooit zoveel geschilderd in zo’n korte tijd. Het resultaat, vooral flitsende oldtimers, kan men op afspraak komen bekijken in mijn atelier.”

Weinig kunstenaars hebben zo’n uitgesproken stijl en vooral onderwerpen als kunstschilder Marc Santens. Hij begon naam te maken met zijn naakten maar ontdekte dat de sierlijke vrouwelijke lijnen ook te vinden zijn bij paarden of golfers in beweging.

“Ik heb met mijn schilderijen heel wat succesvolle tentoonstellingen kunnen opzetten in golfclubs of maneges maar contact leggen met die mensen en potentiële kopers blijft nog altijd een hele opgave. In 2019 ontdekte ik een heel nieuw doelpubliek. In de wereld van oldtimers en de classic-cars vond ik heel wat enthousiastelingen die een schilderij van hun favoriete wagen in huis willen halen”, aldus Marc.

klassiekers

“De meesten onder die autobezitters zijn hobbyisten. Die hebben wel tijd voor een babbel en een diepgaander contact. Ik ontdekte dat als er één oldtimerfanaat zijn wagen aan de muur heeft hangen in zijn living of showroom er vaak uit hun vriendenkring vragen komen om ook voor hen een klassieker in volle beweging te schilderen”, klinkt het. “Over 2020 kunnen we natuurlijk kort zijn. Alle beurzen en afspraken werden afgezegd of verplaatst naar het najaar van dit jaar. Het belooft straks heel erg druk te worden. Maar ik ben er klaar voor”, besluit Marc Santens. “Ik heb in één jaar tijd nog nooit zo veel geschilderd. Ik kwam bijna mijn atelier niet uit.”

Dat atelier bevindt zich in de Beverseaardeweg 79 en kan men bezoeken tijdens de open atelierdagen op 28, 29 en 30 mei telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 20 uur. Buiten deze uren kan men ook een afspraak maken via marc.santens@skynet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier