MAANBAR wint zowel prijs van jury als publiek op Brugse Red Rock Rally

De vierkoppige band rond de zangers-gitaristen Dicky Antoine en Tom Van den Abeele halen dubbelslag binnen.

In 25 jaar Red Rock Rally was het Brugse MAANBAR – mét hoofdletters – de eerste indie-poprockband die de moerstaal hanteert die geselecteerd werd voor het concours van dit gratis voorjaarsfestival. Met nummers als ‘Schaduw’ en het afsluitende ‘Samen’, waarin enige kritiek weerklonk op de Facebookmaatschappij die vooral virtuele contacten stimuleert, kregen ze niet alleen de jury, maar ook het publiek op hun hand. Dat ze een thuismatch speelden, zal bij het binnenhalen van die laatste prijs ongetwijfeld meegespeeld hebben.

Naast de juryprijs, goed voor 500 euro en acht uur studiotijd in The Jamm in Brugge, kregen ze ook de pRRRijs van het publiek, een trofee gemaakt door leerlingen van het GO! Atheneum Eureka in Torhout. “We waren net van plan om de studio in te duiken om een aantal nieuwe nummers op te nemen. Die studiotijd in The Jamm is dus een welgekomen geschenk”, sprak Dicky Antoine.

Voor drummer Kris De Busscher was het optreden op de Red Rock Rally bijzonder zwaar, want na afloop ging hij meteen terug naar zijn moeder die op haar sterfbed ligt. Of hoe de scheidingslijn tussen triomf en tragedie soms akelig dun is.

Ook Muziekcentrum Cactus vzw deelde een award uit. Die ging naar VENTILATEUR. Dit drietal opende en komt ook al uit Brugge. Binnen afzienbare tijd mogen ze een voorprogramma spelen op één van de concerten van Cactus.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.