Maaike Cafmeyer voortaan jonkvrouw in Orde van ‘t Manneke uit de Mane

© ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Er werden opnieuw drie verdienstelijke West-Vlamingen met het ridderlint van van ridder of jonkvrouw in de Orde van ‘t Manneke uit de Mane gehuldigd. “Het zijn Wim Debu, Kris Declercq en Maaike Cafmeyer”, glundert voorzitter Johan Colpaert.

Manneke uit de Mane is ook een ridderorde, in 1964 gesticht met Willem Denys (‘Peegie’) als voorzitter. Elk jaar worden enkele verdienstelijke West-Vlamingen tot ridder of jonkvrouw geslagen.

Maaike Cafmeyer mag zich voortaan jonkvrouw van de Orde van ’t Manneke uit de Mane noemen. Maaike toonde zich verheugd met deze erkenning “Ik ben trots op die titel”, lachte ze. De Torhoutse steekt haar West-Vlaamse roots nooit onder stoelen of banken. Haar tv-debuut maakte ze precies 20 jaar geleden in de begingeneriek van Man Bijt Hond. Dit jaar won ze de Ensor als ‘beste actrice’ voor haar rol van Frie Palmers in De Twaalf. De opnames van de Eigen Kweek-spin-off Chantal zijn net afgerond.”

Wim Debu en Kris Declercq werden benoemd tot ridder. Wim Debu is geboren in Ieper en woont in Aalbeke. Hij bouwde een mooie loopbaan uit bij de politie en was tot voor kort nog actief als commissaris bij de federale, gerechtelijke politie. De Roeselaarse burgemeester Kris Declercq startte zijn carrière als advocaat, maar rolde in de politiek bij de CD&V en is nu al een tijdje burgervader van Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.