M.A.T. tovert oc eventjes om tot Camping Vrij en Tevree

Luc Depoortere regisseert bij het Marks Amateurtoneel (M.A.T.) het blijspel ‘Camping Vrij en Tevree’. Vanaf 30 november kan je er genieten van de grappige situaties die zich op en rond de camping afspelen.

We herkennen Melissa Desmet, Tom Mestdach, Bruce Colman, Kathy Olieux, Ronnit Viaene en Frankie Commeyne. Vooraan zitten regisseur Luc Depoortere en Jana Declercq. (Foto EDB)

Luc Depoortere is gekend als regisseur van de Kortrijkse Revue. Voor het eerst verzorgt hij de regie bij het M.A.T.. ‘Camping Vrij en Tevree’, een blijspel van Julia Engelen, speelt zich af op een camping die gerund wordt door een Nederlandse zakenvrouw. Twee koppels worden er ondergebracht door een reisagentschap na een panne ergens in de Provence op weg naar Lourdes. De hormonen van de mannen slaan echter op hol bij het zien van al het vrouwelijk schoon op de camping.

Debutant Bruce

Bruce Colman, Frankie Commeyne, Jana Declercq, Melissa Desmet, Tom Mestdach, Kathy Olieux en Ronnit Viaene brengen een avondje lachplezier voor de aanwezigen. De 20-jarige Bruce is nieuw in de groep. “Ik hoorde dat er hier nog iemand nodig was voor een rolletje en bood me aan“, aldus de Bissegemnaar die in het tweede jaar in theater- en filmschool Brouns in Gent zit. “Ik hou zowel van film als van theater en wil met beide takken iets doen”, zegt hij.

Voor Bruce is het de eerste keer dat hij bij een amateurgezelschap op de planken staat. “Hoewel ik altijd al interesse had voor toneel, beperkte mijn ervaring zich nog tot het kersttoneel in de kleuter- en lagere school. Vorig jaar bracht ik voor de eerste keer in Gent een stuk dat we zelf schreven voor het eindexamen.” Toneelspelen zit nochtans niet in de familie bij Bruce. “Mijn oma had er ook altijd wel interesse in, maar ze heeft het nooit echt gedaan.” (EDB)

Camping Vrij en Tevree wordt opgevoerd in oc Marke in de Hellestraat op vrijdagen 30 november en 7 december en op zaterdagen 1 en 8 december, telkens om 20 uur. Tickets via reservatie.mat@gmail.com of 0470 52 34 00.

(EDB – foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.