Luc en Lucrèce kijken vol trots naar zoon Django, topfavoriet voor het hart van Elke Clijsters

Django Grimmonprez komt nog vaak eten bij zijn ouders Luc en Lucrèce. Zij zijn de eerste supporters van hun zoon in De Bachelorette. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Django Grimmonprez komt nog vaak eten bij zijn ouders Luc en Lucrèce. Zij zijn de eerste supporters van hun zoon in De Bachelorette. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Peter Soete

Wekelijks kijken Luc Grimmonprez (71) en Lucrèce Willemyns (65) uit naar een nieuwe aflevering van De Bachelorette op Play4. Hun zoon Django (38) is immers één van de deelnemers die het hart van Elke Clijsters probeert te veroveren.

Vijftien mannen namen de handschoen op om het hart te veroveren van Elke Clijsters. Na acht afleveringen zijn er al veel mannen naar huis gestuurd maar de 38-jarige Django Grimmonprez, een osteopaat uit Klerken met een eigen praktijk, doet het bijzonder goed. Django is al verschillende keren uitgekozen door Elke voor een date en het lijkt uitstekend te klikken tussen hen, er werd zelfs al gekust. Papa Luc en mama Lucrèce uit Staden volgen de reeks vol spanning en zijn zelf verrast dat Django überhaupt deelneemt aan een televisiereeks.

“Oh neen, ik had helemaal niet verwacht dat Django zich hiervoor zou inschrijven. Ik heb hem gezegd dat hij gek is”, lacht Lucrèce. “Django was als kind al zeer terughoudend. Hij was zeker geen haantje-de-voorste en altijd uiterst beleefd. Nu nog trouwens. Als hij bij ons zit, vraagt hij of hij alstublieft een cola kan krijgen, bedankt hij ons steeds voor de maaltijd als hij blijft eten. En zijn kinderen Levi (11) en Scout (9) zijn precies zo.”

“Django was een jaar gescheiden toen er deelnemers werden gezocht voor De Bachelorette”, zegt Luc. “Django had nog geen vakantie geboekt en ik denk dat hij eens zot wilde doen. Hij schreef zich in maar na de casting begon hij te twijfelen. Zou het wel goed zijn voor zijn praktijk? Zouden zijn klanten niet wegblijven omdat hij aan zo’n programma deelneemt? Hij haakte af maar het productiehuis kon hem toch overtuigen. Ik denk bovendien dat het feit dat hij zijn kinderen een tijdje niet zou zien hem zwaar viel. Gelukkig mocht hij ze opbellen tijdens de opnames.”

Witte roos

“Django is wel een zeer sociale man. Hij heeft veel vrienden, is zeer sportief en was een zeer ernstige student”, gaat Luc verder. “Toen hij in Gent studeerde, is hij maar vijf keer op stap geweest. En het was dan nog drie keer om naar een voetbalwedstrijd op televisie te kijken op het kot van een vriend. Het daaropvolgende jaar heeft hij trouwens een televisietoestel op zijn kot gevraagd. ( lacht )”

“Enfin, Django was dus geselecteerd voor De Bachelorette en ik voerde hem naar een hotel in Mechelen. Van daaruit vertrok het hele team naar de villa waar de opnames zouden plaatsvinden. De coronamaatregelen waren zeer streng: iedereen werd getest en moest in de eigen bubbel blijven. Er mocht geen contact meer zijn met buitenstaanders.”

“Django en Elke zijn twee volwassen mensen die zelf de beslissingen nemen in hun leven”

“Django had een mooi boeket bloemen mee voor Elke én een bundeltje rozen in chocolade. Dat was wel speciaal want het is onze neef en topchocolatier Alain van Calinor uit Ieper die dit heeft gemaakt. Het moet geholpen hebben, want voor Django ziet het er niet slecht uit na acht afleveringen ( lacht ).” “Nochtans dachten we dat het na één aflevering al voorbij kon zijn”, bedenkt Lucrèce. “Django kreeg maar geen roos die hem het recht gaf om in de villa te blijven. Tot Elke hem een witte roos gaf en hij meteen een date van 24 uur had met haar. En typisch Django, weet je wat door zijn hoofd spookte toen die roos zo lang uitbleef? Oei, oei, oei, mijn pa heeft me nog maar net afgezet en hij zal al mogen terugkeren om me op te halen.”

Django en Elke op date, even later zou de eerste kus volgen.© (foto Play4)
Django en Elke op date, even later zou de eerste kus volgen.© (foto Play4)

“Het voelt vreemd aan om je zoon bezig te zien op televisie. Maar hij blijft wel 100 procent zichzelf, hij speelt geen spel, hij trekt geen façade op. Dat is maar best ook want die opnames zijn al zwaar genoeg. Na de tweede aflevering zag ik wel hoe moe Django leek. Een moeder merkt dat meteen, hé.”

Rugdekking verzorgen

“Nu wordt het minder en minder een spel en is het meer ieder voor zich”, neemt Luc over. “Op de eerste dag kreeg Django van iedereen schouderklopjes omdat zijn roos zo lang uitbleef. Toen hij een witte roos kreeg en zeker toen hij voor een tweede keer met Elke op date mocht naar de sauna werd het blijkbaar toch iets grimmiger. Indien ogen konden doden, wel, Django was al lang doodgeschoten. Ja, hij moet voorzichtig zijn, zijn rugdekking verzorgen ( lacht ).”

“Het viel hem zwaar om zijn zonen niet te zien”

“Iedereen merkt natuurlijk dat er een klik is tussen Django en Elke, dat is duidelijk. Django moet dat niet verbergen want dat is de reden waarom hij deelneemt aan dit programma. Voor Elke moet het niet makkelijk zijn. Er zijn nog een aantal afleveringen te gaan en wie weet wat nog allemaal kan gebeuren. Of er uiteindelijk iets van kan komen indien de klik blijft? Dat weet ik niet. Django en Elke zijn twee volwassen mensen die zelf de beslissingen nemen in hun leven. Wij hebben daar niets over te zeggen.”

“Wat het ook wordt, voor Django is het een prachtige televisie-ervaring”, besluit Luc. “Een volledige serie waar je zelf in het middelpunt van de belangstelling staat en alles van op de eerste rij meemaakt. Dat nemen ze hem nooit meer af.”

Op date met Kim Clijsters

Luc Grimmonprez is geen onbekende in Staden en de brede regio. Hij werd Krak van Staden, is al meer dan 25 jaar hulpsint, figureerde in tal van series en films zoals Familie, Under Cover, Loft en… ging zeven jaar geleden zelf op date met Kim Clijsters, de zus van Elke. “Dat was dankzij een wedstrijd in KW. We mochten een vraag insturen voor Kim en de tien beste vragen werden gesteld tijdens een diner met Kim in Brugge. Ik werd gekozen met de vraag of Kim liever een massage kreeg van een kinesist of van een sportverzorger. Ik ben namelijk ook nog sportverzorger geweest in de Ronde van Frankrijk en in de Giro. Ze antwoordde dat het jammer was dat ze zo ver van mij woonde, want dat ze anders zeker een massage zou overwegen van een sportverzorger. Toch een mooi antwoord? Dat was een topavond met een zeer sympathieke dame waarbij iedereen zich echt op zijn gemak voelde.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.