Lovende reacties op première ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’

In een pop-uptheaterzaal vlakbij Lijssenthoek Military Cemetery ging donderdagavond de topproductie ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ in première.


‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ is een voorstelling over de Eerste Wereldoorlog, gemaakt door Music Hall in opdracht van stad Poperinge. Het brengt het verhaal van Nellie Spindler, de enige vrouw die begraven ligt tussen de bijna 11.000 soldaten op Lijssenthoek Military Cemetery. Het verhaal speelt zich ook af op de Britse militaire begraafplaats, waar Nellie Spindler samen met vijf soldaten als geest al 100 jaar ronddoolt. Eén voor één slagen ze er echter in ‘over te steken’ nadat ze door in contact te komen met een hedendaagse schrijver in het reine komen met hetgeen 100 jaar geleden gebeurde.

Kers op de taart

Voor de voorstelling werd een pop-uptheaterzaal gebouwd vlakbij Lijssenthoek Military Cemetery en op het einde van de voorstelling wordt de begraafplaats zelf het decor. “We kozen er bewust voor om het toeristische potentieel van Poperinge bijkomend in de verf te zetten door de organisatie van een aantal spraakmakende evenementen”, zegt de Poperingse schepen van Toerisme Jurgen Vanlerberghe. “Deze voorstelling is zonder twijfel de kers op de taart. Poperinge investeerde ongeveer 250.000 euro, maar het totale budget bedraagt tussen 1,3 en 1,5 miljoen euro. Ondertussen zijn er al meer dan 6.000 kaarten verkocht. We mikken op een opkomst van 15.000 mensen.”

Slot bezorgde me koude rillingen

Na de première waren de reacties lovend. “De hoge verwachtingen werden probleemloos ingelost”, zegt Poperingse burgemeester Christof Dejaeghere. “Vooral het slot bezorgde me koude rillingen. Men is creatief geweest met de vele verhalen van Lijssenthoek en ik denk dat de personages ook effectief het soort personen zijn die hier begraven liggen.”

Er zijn nog voorstellingen van ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ tot 14 juni. Op dit moment zijn er 20 voorstellingen gepland, maar daar kunnen nog bij komen naargelang de ticketverkoop.

De cast bestaat uit Steph Goossens (Sir Henry Leville), Maarten Goffin (Talib Singh), Tristan Versteven (Alfred ‘Alfie’ Cole), Eve Van Avermaet (Nellie Spindler), Laurens Aneca (Walter De Corte), Lander Depoortere (Emil De Corte), Steve Aernouts (Pieter Raman), Joke De Bruyn (Klara Bloemen) en Pascal Maetens (Serge Schiettecatte). Indra Siera is regisseur, Willem Wallyn en schrijverscollectief Maliboe schreven het script.

(TOGH)

>> Tickets kosten tussen 28,90 euro en 48,90 euro. Meer info op www.poperinge1418.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.