Louis Snauwaert uit Aarsele wil jonge muzikanten leren drummen

De 25-jarige Louis Snauwaert van drumband Firestix uit Aarsele begint op zaterdag 18 mei met een nieuwe sessie waarin hij jonge muzikanten de kunst van het drummen leert. Firestix is de drumband van de koninklijke muziekvereniging Sint-Cecilia in Aarsele.

Louis Snauwaert van drumband Firestix is op zoek naar muzikaal talent. (foto SDT) © (foto SDT)

“Zelf studeerde ik onlangs af aan het conservatorium van Gent. Daar volgde ik de opleiding uitvoerend muzikant klassiek. Tijdens mijn studies focuste ik me vooral op alles wat te maken had met slagwerk. Ook bij de koninklijke muziekvereniging van Sint-Cecilia speel ik al 15 jaar slagwerk”, begint Louis zijn verhaal. “Ik ben altijd met muziek bezig. In het dagelijkse leven geef ik fulltime les in verschillende muziekscholen, speel ik concerten en ik ben dirigent van het muziek van Sint-Eloois-Vijve. Eigenlijk ben ik afkomstig van Sint-Eloois-Vijve. Mijn ouders zijn echter allebei van Aarsele, dus een paar jaar geleden heb ik beslist om terug te keren naar mijn roots. Nu woon ik hier naast het huis van mijn opa. Ondanks het feit dat ik tijdens mijn jeugd in Sint-Eloois-Vijve heb gewoond, was ik toch al van jongs af aan lid van de muziekvereniging in Aarsele. Muziek zit echt wel in de familie bij ons. Mijn mama, mijn grootvader, mijn nonkel, … zijn ook allemaal lid geweest van Sint-Cecilia”, aldus Louis.

Eigen shows

De koninklijke muziekvereniging Sint-Cecilia heeft haar eigen drumband, namelijk Firestix. “Die naam gebruiken we eigenlijk sinds 2012. De drumband deed dan een optreden en de naam van het optreden was: Firestix. We hebben dan beslist om die naam te houden, want die klonk wel goed als naam van een drumband”, vertelt Louis. “De drumband ondersteunt het orkest en de majorettes tijdens orkesten en optreden, maar ze brengen ook eigen shows. Zo doen we op zaterdag 11 mei mee aan de Internationale Taptoe in Roeselare. Maar soms organiseren we ook zelf optredens, zo staat er volgend jaar eentje gepland. De Firestix hebben ook een jeugddrumband. Sinds een aantal jaar begeleid ik die groep. Wanneer de jeugddrummers het vak goed genoeg onder de knie hebben, gaan ze door naar de grote drumband. Die wordt begeleid door Thierry Mannens”, legt Louis uit.

Muzikaal talent

“Op zaterdag 18 mei begint een reeks van nieuwe sessies voor de jeugddrumband. Bij deze wil ik graag een oproep doen aan alle jonge muzikale talenten. De sessies vinden steeds plaats op zaterdag van 15.45 uur tot 16.45 uur in de parochiezaal van Aarsele. De sessies worden door mij gegeven. Echt iedereen is van harte welkom. Er is maar één voorwaarde en dat is dat de deelnemers minstens één jaar notenleer gevolgd hebben”, benadrukt Louis. “Bovendien speelt leeftijd helemaal geen rol. Ook al heb ik het steeds over de jeugdband. Daarmee bedoelen we gewoon dat de muzikanten nog in opleiding zijn. Tijdens de eerste sessies begin ik vooral met ritmes aanleren en ritmes leren lezen. Daarna schakel ik zo snel mogelijk over naar het drummen zelf. Ik wil hen snel een stok in hun handen geven. Dat is de leukste en meest leerrijke manier. Bovendien spelen we niet enkel op echte drums, maar ook soms op emmers of barkrukken. Wat misschien ook niet onbelangrijk is om te vermelden, is dat de sessies volledig gratis zijn”, sluit Louis af. (SDT)

Inschrijven voor de drumsessies kan nog steeds via louis.snauwaert@telenet.be of via 0479 51 30 42.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.