Liveshows 30 jaar Channel Zero uitgesteld tot 2022, wel best-of plaat met liveversies

Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober en zondag 1 november hadden frontman en ingeweken Bruggeling Franky De Smet-Van Damme en zijn bandleden het parelen jubileum van de band met drie liveshows moeten vieren, maar de coronamaatregelen maakten dat onmogelijk.

Toch is het geen verjaardag in mineur voor de bekendste Belgische metalgroep die ons land tot op vandaag voortbracht. Zo komen ze de Ultra Album top 200 op plaats 56 binnen met ‘The Best of – 30 Years: 1990-2020’. Opvallend: deze release verschijnt enkel op vinyl.

Liveversies

Het gaat om drie elpees of zes plaatkanten met een dwarsdoorsnede van dertig jaar Channel Zero. Van klassiekers als ‘Suck my Energy’ en ‘Help’ vallen hier liveversies vanop Marktrock Leuven 1997 te beluisteren.

Meer opgenomen werk voor een levend publiek krijg je met ‘My Self Control’ (tien jaar geleden geregistreerd in de Ancienne Belgique in Brussel) en ‘The Hill’, hier in een akoestische versie.

Liveconcerten

Met ‘Angel’ brengt de band een hommage aan de jammerlijk genoeg veel te vroeg overleden drummer Phil Baheux. Ook klassiekers als ‘Black Fuel’ en ‘Fool’s Parade’ ontbreken niet.

Channel Zero, waarvan al enige tijd ook Stalhillenaar Christophe Depree als tweede gitarist deel uitmaakt, heeft al nieuwe data voor de geannuleerde liveconcerten in de AB. Op donderdag 20 en vrijdag 21 januari 2022 (!) staan ze in de inmiddels uitverkochte grote zaal van deze concerttempel. Voor het concert op zaterdag 22 januari 2022 zijn er wel nog tickets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier