Lichtervelde naar finaleweek in ‘De Slimste Gemeente’

Het Lichterveldse team in ‘De Slimste Gemeente’ op VIER heeft zich geplaatst voor de finaleweek, waarin de negen beste teams voor de titel zullen strijden. Marleen Missinne, Bart Vereecke en burgemeester Ria Pattyn zetten dit huzarenstukje neer door hun eerste aflevering én de weekfinale te winnen.

Woensdagavond werd de aflevering waarin Marleen, Bart en burgemeester Ria Pattyn het opnamen tegen hun collega’s uit Lochristi en Nijlen uitgezonden op VIER. De Lichterveldse ploeg won de aflevering en plaatste zich voor de weekfinale tegen Lierde en Hasselt, die donderdagavond te zien was.

De gemeente installeerde een groot scherm in de cafetaria van dienstencentrum De Ploeg, waar de weekfinale in première werd uitgezonden. Een filmploeg van Woestijnvis was aanwezig om dat schouwspel vast te leggen.

De aanwezigen waren er getuige van hoe de Lichterveldse ploeg de weekfinale won en zo doorstootte naar de finaleweek, waarin de negen beste teams voor de ultieme eer van Slimste gemeente van Vlaanderen zullen strijden. De opnames van die finaleweek vinden plaats vanaf eind april, maar het is nog niet duidelijk wanneer de Lichterveldenaren aan zet zijn.

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.