Leffingse Celest Decaesstecker strijdt voor kroontje Miss België

32 finalisten strijden morgen in het Plopsa Theater in De Panne om het felbegeerde kroontje van Miss België. Wie neemt de fakkel over van Elena Castro Suarez? Misschien is het wel Celest Decaesstecker (19) uit Leffinge.

foto LC

Celest Decaesstecker is er helemaal klaar voor. Morgen dingt ze mee naar het kroontje van Miss België. Ze is al Miss West-Vlaanderen, de titel van mooiste van het land zou de kers op de taart zijn. Als kind droomde Celest er al van om ooit een prinses of miss te worden. Dat haar droom nu misschien werkelijkheid wordt, vindt ze fantastisch.

“In de finale staan betekent heel veel voor mij, graag wil ik er ook iets mee bereiken. Daar sta ik niet als Celest, maar als een volwaardige Miss Belgiëfinaliste. Het werk dat ik nu doe, is perfect combineerbaar met Miss België. Ik werk namelijk samen met mijn mama. Ze begrijpt het wel dat dit nu eventjes de bovenhand krijgt. Zij is mijn klankbord en steun en toeverlaat. Ik had nooit durven dromen dat ik zo ver in deze wedstrijd zou geraken. Ik ben superblij dat ik nu in de finale zit. Een top 10-plek zou mooi zijn, maar tegen een top 5-plaats of de Miss Belgiëtitel zeg ik zeker geen neen.”


Bekende sportfamilie

Celest Decaesstecker komt uit een bekende sportfamilie uit Leffinge. Ze is de dochter van Glenn, voormalig doelman van KV Oostende en Club Brugge en later trainer van SK Spermalie. Haar grootvader is Frankie Decaesstecker, meervoudig Belgisch en Beneluxkampioen boksen in de jaren 80. Haar broer Gilles (21) was een opkomend wielertalent, maar moest zijn fiets aan de haak hangen door klierkoorts. “Ik heb heel wat van mijn familie geleerd, vooral het doorzettingsvermogen, ik geef niet snel op en ga erg mijn best doen om een mooie plaats te behalen.”


Kijken en stemmen

Wie Celest wil steunen en haar helpen om het kroontje van Miss België te winnen, kan MB 19 sms’en naar 6665. De rechtstreekse uitzending is te volgen op Eclips TV (Telenet kanaal 51; Proximus kanaal 90 en Orange kanaal 39). Wij wensen Celest alvast veel succes! (RDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.