Leffingeleuren vervolledigt line-up met onder meer Belgisch talent

De Nederlandse band De Staat komt in september naar Leffinge. © Facebook Leffingeleuren
Redactie KW

Muziekfestival Leffingeleuren, dat plaatsvindt op 13, 14 en 15 september, heeft zijn programma afgerond. De Belgische beloftevolle bands Martha Da’ro en Penus komen dit najaar naar de kust.

Daarnaast werden ook De Staat, Pingwing Soundsystem en Cookies & Taylor aangekondigd. De affiche voor het betalende gedeelte van Leffingeleuren is zo helemaal rond.

De Staat is een Nederlandse rockband. In januari bracht de eigenzinnige band rond zanger Torre Florim zijn zesde album uit, gevolgd door een Europese tour die hen ook in ons land uitverkochte shows bezorgde. Deze zomer stonden ze op het hoofdpodium van Werchter. Pingwing Soundsystem is vooral bekend van feestjes in Kompass Club met o.a. Tiga, DJ Hell en Dr Lektroluv.

Ook voor Belgisch talent is er plaats: Martha Da’ro is één van de hele grote beloftes van de Belgische urban scene. Ze lijkt misschien een nieuwkomer, maar ze heeft er al heel wat ervaring als actrice op zitten, o.a. in de film ‘Black’ en in de tv-serie ‘Over Water’. Muzikaal wordt ze vaak vergeleken met een nieuwe generatie soulzangeressen zoals Jorja Smith en Mahalia, al schuwt ze het experiment niet en laat ze ook invloeden toe uit de traditionale muziek van het land waar haar roots liggen, Angola.

Uit Antwerpen is er ten slotte de psychedelische punkband Penus. In september brengen ze hun eerste 7″ uit up Dennis Tyfus’ Ultra Eczema en tegen het einde van de zomer komt er ook een videoclip uit ter voorstelling van een nieuwe song ‘Faisal’. Eén vande bandleden is Martha Maieu (Blackie & The Oohoos) die vorig jaar nog met Flying Horseman op Leffingeleuren speelde.

Bekijk hier nog eens de volledige line-up.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.