LeffingeLeuren maakt zich op voor openluchteditie:”Focus op artiesten van dichtbij”

De organisatoren van de 43ste LeffingeLeuren. Lode Pauwels staat tweede van rechts. © LC
Paul Bruneel

Het was lang afwachten of LeffingeLeuren dit jaar wel zou doorgaan maar nu ziet het er toch naar uit dat de 44ste editie zal plaatsvinden. Uiteraard nog altijd met enig voorbehoud, maar de organisatoren maken zich sterk dat ze in het tweede weekend van september toch bands en artiesten en vooral muziekliefhebbers zullen mogen ontvangen in Leffinge.

LeffingeLeuren staat gepland op 11, 12 en 13 september en dat is nog twee maanden vanaf nu. “We willen vooral een veilig festival organiseren. Veel zal natuurlijk ook afhangen van wat er door de overheid wordt beslist, maar we hebben goede hoop en nemen dan ook zelf initiatieven”, klinkt het bij de organisatie.

“Als ons festival kan doorgaan, zal het wel op een heel andere manier zijn dan gewoonlijk. Er zullen geen optredens plaatsvinden in zaal De Zwerver en er zal ook geen afgesloten festivaltent worden opgetrokken. Ook de optredens die we wilden voorzien in de kerk zullen niet doorgaan. We zetten nu alles op alles om het festival in openlucht te kunnen organsieren en hopen uiteraard dat de weergoden ons dat weekend goedgezind zullen zijn”, legt Lode Pauwels, een van de organisatoren, uit.

“Niet alleen de openluchtfactor maakt deze editie anders dan andere jaren maar ook de de bands en artiesten die er zullen optreden. Overzeese artiesten zullen waarschijnlijk nog niet op tournee mogen gaan en daarom leggen we dit jaar de focus op Belgische bands en artiesten uit de ons omringende landen. Bedoeling is het Leffingeleurenplein tot centrale plek te maken. Door het hele coronagebeuren zou het wel eens kunnen dat LeffingeLeuren nu, in plaats van een van de laatste, een van de eerste zomerfestivals wordt in ons land.”

Affiche

Over het programma willen de organisatoren voorlopig nog maar weinig kwijt, omdat ze nu pas bezig zijn met de contacten met de bands. Maar tegen het einde van deze maand willen ze een mooie affiche kunnen voorstellen. Al zitten de organisatoren nog met heel wat vragen, toch hopen Lode Pauwels en zijn team dat het festival kan plaatsvinden. Lode Pauwels heeft er al 19 edities opzitten als organisator van LeffingeLeuren en kende voordien het festival als bezoeker.

Slag van de molen

“Het zou fijn zijn als we het ook dit jaar kunnen organiseren want LeffingeLeuren is een uniek festival”, zegt Lode Pauwels. “Wij kiezen voor een duidelijke en specifieke muziekkeuze en geven kansen aan jong talent en minder bekende groepen. Ons festival is anderzijds ook uniek omdat het heel wat families aantrekt. De ouders of zelfs grootouders die er jaren terug bij waren, komen nu naar hier met hun kinderen of kleinkinderen.” Vorig jaar mocht LeffingeLeuren 13.000 bezoekers verwelkomen. Ondertussen worden tijdens de zomermaanden enkele optredens voorzien onder de noemer ‘Slag van de molen’ en loopt er een fotozoektocht rond het festival. (PBM)

Info over de optredens en het festival: www.leffingeleurenfestival.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.