Leen Van Hee wint Meulebeekse cultuurprijs 2020

© LB
Redactie KW

Vrijdagavond 22 oktober 2021 vond in het OC Vondel de uitreiking plaats van de Cultuurprijs 2020. Er waren dit jaar vijf genomineerden : De Karel van Mander Ghesellen, Kunstkadee, Leen Van Hee, Frank Develtere en Joost Pollet.

De avond werd omkaderd met poëzie (gebracht door het Meulebeeks Dichterscollectief), muziek (door het koor Crescendo en het duo Clariola), toneel (de Karels) en voor de dans zorgde Anneke Dejonghe.

Koen Vanderbeke zorgde voor een puike presentatie en voor de korte interviews met burgemeester Dirk Verwilst, schepen van cultuur Danny Bossuyt en de voorzitter van de cultuurraad Marc Deconinck.

Het was juryvoorzitter Annick Debonné die uiteindelijk de winnaar bekend maakte van deze driejaarlijkse prijs. “Leen Van Hee zet Meulebeke muzikaal op de kaart. Momenteel volgt ze haar laatste jaar Masteropleiding dirigent koor en orkest in Maastricht. Voor al haar inspanningen en toomloze inzet verdient ze deze trofee”, aldus de voorzitter.

Leen Van Hee gaat naar huis met een prachtig beeld van Karel van Mander, vervaardigd door de Meulebeekse kunstenaar Rik Vermeersch. De andere genomineerden ontvingen een mooie pentekening van het beeld, gesigneerd Rik Vermeersch.” De avond werd afgesloten met een receptie aangeboden door het gemeentebestuur en de cultuurraad.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.