Leen Desmadryl haalt eerste grote opdracht als model binnen

Leana (Leen Desmadryl) uit is goed op weg om een bekende Vlaming te worden. © LC
Paul Bruneel

Op aanraden van kennissen schreef Leen Desmadryl uit Leffinge, ook wel zangeres Leana, zich impulsief in bij een Gents modellenbureau. Al snel kreeg ze haar eerste opdracht en nu is ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ook op televisie zie je de reclamespot van MetaRelax vaak passeren.

Wat in december 2017 begon met een schuchtere fotoshoot en een spotje voor MetaRelax, een middel tegen stressmomenten en vermoeidheid, is voor de 30-jarige Leen Desmadryl uit Leffinge, beter gekend als zangeres Leana, uitgegroeid tot een groots opgezette campagne. Het spotje zelf is niet enkel te zien op VTM, Vitaya en een aantal Franstalige zenders, haar foto duikt ook op in zowat alle apotheken van het land, in reclamefolders en zelfs meer dan levensgroot op de kusttram.

“De campagne liep eerder al begin vorig jaar, maar blijkbaar is er een nieuwe boost aan gegeven en gebruiken ze hetzelfde spotje en dezelfde foto’s. Ik moet wel zeggen, het doet wel raar om overal waar je komt je eigen foto zo groot te zien, maar ik vind het anderzijds wel fijn en leuk. Ik ben eigenlijk ook wel een beetje fier, want het was mijn eerste grote opdracht die ik kreeg en meteen is het zo’n succes geworden. Ik word ook door heel veel mensen aangesproken, zelfs door mensen die me niet echt kennen. Dan zie je ze eerst eens kijken en sommigen vragen dan of ik dat meisje van de reclame ben”, lacht Leana.

Modellenwerk en zingen

Het was voor haar een superervaring: “Het was op aanraden van enkele mensen uit mijn omgeving dat ik mij liet inschrijven bij een Gents modellenbureau People Choice en ik kreeg eigenlijk heel vlug die opdracht”, vertelt de Leffingse. Zij heeft de look, de interesse en het talent om dergelijke dingen te doen. Zo deed ze al wat modellenwerk voor fotografen en liep ze op de rode loper van diverse kledingzaken. Als er modellen nodig zijn om de gemeente Middelkerke te promoten, wordt Leana ook steeds als eerste gevraagd. “Ik ben momenteel met een aantal collega’s ook te zien op Eén in een reclamespotje voor het verjaardagsoptreden van Raymond Van het Groenewoud in De Kwinte in Westende en een paar jaar geleden figureerde ik ook in de clip ‘Meer dan ooit’ van Paul Bruna”, geeft ze mee.

“Dat zijn nu de twee dingen die ik heel graag doe, modellenwerk en zingen. Ik ben ondertussen mama geworden en hierdoor zijn beide zaken op een laag pitje komen te staan, maar ik zie het allemaal weer helemaal zitten en wil weer de loper en vooral het podium op.”

Dana Winner

De nummers die Leana brengt op het podium zijn heel uiteenlopend, al steekt ze niet onder stoelen of banken dat ze al van jongs af aan dweept met Dana Winner. “Ik heb de gelegenheid gehad om haar enkele malen te ontmoeten en dat was uiteraard heel leuk”, verklapt ze. Leana nam ook deel aan enkele wedstrijden en raakte door de voorrondes van X-Factor. Ze won ook verschillende keren de eerste prijs in Pop Idool in Stene.

Enkele jaren geleden kreeg ze de gelegenheid om samen met Guido Belcanto in De Zwerver in Leffinge de nummers Toverdrank en Wilde roos te brengen. Beroepshalve werkt Leen bij de gemeente Middelkerke, maar als ze toch wat vrije tijd heeft, liggen de gitaar en de micro nooit ver weg. En ondertussen blijft het maar reacties regenen op het koelbloedige optreden van Leana in het spotje voor tv.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.