Labadoux in Ingelmunster strikt ook Absynthe Minded én Ertebrekers

Het festival Labadoux in Ingelmunster heeft opnieuw enkele namen bekend gemaakt voor het festival. Ertebrekers en Absynthe Minded zijn de opvallendste.

Ertebrekers. © (gf)

Het was even stil maar met Jungle Eyes is Absynthe Mindedhelemaal terug. En dat zal je gemerkt hebben op Labadoux. Ertebrekers is nog zo’n vat vol creativiteit. Op Labadoux serveren ze hun nieuwe muzikale hersenspinsels. Opnieuw een thuismatch voor Jeffrey ‘Jefferson’ Bearelle en ook wel een beetje Flip Kowlier. Zij brengen binnenkort hun tweede album uit.

Topmuzikanten Masure, Munnelly en Fahy leveren als The Bucks schitterende Keltische folk, net als de doorwinterde muzikanten van Snakes in Exile. En wat dacht je van Romanie, Linde of Awkward i, van het schitterende chanson van Sara D’Hondt, van verbluffende revelaties als Moonai People en Bonjour Eddy?

Om dan nog niet te spreken over de ondeugende café chantant van The Bonnie Blues, de stomende folkrock van Nevermind Nessie en de heerlijk dansbare, onstuimige wereldmuziek van The Subtitlesof Zebra’s are Timeless. Labadoux zit opnieuw barstensvol schitterende, muzikale diversiteit. (Patrick D.)

Eerder werden onder andere Scala en Arsenal aangekondigd. Labadoux vindt plaats van 3 tot 5 mei.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.