Labadoux Festival begint niet droog, maar ontvangt wel veel bezoekers voor K’s Choice en Arsenal

De 31ste uitgave van het Labadoux Festival in Ingelmunster was op de startdag op vrijdag al één met slecht weer. In de voorbije jaren hield Labadoux het meestal droog, maar nu was de regen toch een spelbreker. Maar regen of niet, honderden mensen zakten af naar Labadoux om toch maar sterkte optredens te kunnen bewonderen, waaronder K’s Choice én Arsenal.

K’s Choice speelde voor een propvolle concerttent. © FODI

Ook gewezen Ingelmunsternaar Dries Vanhaute – die het festival in de clubtent mocht openen – trad al op voor heel wat mensen. In de pubtent deed Portland het dan weer voortreffelijk. Maar vele ogen waren inderdaad gericht op de toppers van de vrijdagavond, namelijk K’s Choice en Arsenal. De zijkanten van de concerttent stonden open, kwestie dat het publiek ook op de peloeze het optreden kon beleven. Maar op dat moment regende het hevig, waardoor iedereen liever stevig bij elkaar stond in de imposante concerttent. De regen is dan ook het enige minpunt op festivaldag één en iets waar de organisatie inderdaad niets kan aan doen.

Arsenal, dé groep waarvoor heel wat mensen naar Labadoux waren afgezakt.
Arsenal, dé groep waarvoor heel wat mensen naar Labadoux waren afgezakt.© FODI

Arsenal zorgde voor veel ambiance. Hun opzwepende dancemuziek zijn we niet gewoon op Labadoux, maar het publiek reageerde heel enthousiast. De programmatiecel deed een goede keuze met ook deze groep naar Labadoux te laten komen. Op die manier brengen ze echt een brede waaier aan muzieksoorten.

Op zaterdag kan je op Labadoux genieten van o.a. optredens van Wannes Cappelle & Broeder Dieleman & Frans Grapperhaus, The Rumjacks, Les Négresses Vertes, Absynthe Minded, Ertebrekers, enz.. Op zondagvoormiddag staat Kapitein Winokio in de concerttent. De derde festivaldag wordt in dezelfde concerttent afgesloten met Scala en in de clubtent met The Bonnie Blues. Tussenin staan er nog heel wat artiesten op het podium. Info: www.labadoux.be.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.