KW Klaps #1: Op zoek naar een balans tussen werk en leven met Kelly en Anouck

Stefanie met Anouck en Kelly. © SVP
Stefanie Vandewalle

Je kunt er niet meer omheen: de podcast is hip en happening anno 2020. Ook in West-Vlaanderen schieten de online radioprogramma’s als paddenstoelen uit de grond. Ook Dé Krant van West-Vlaanderen kon hierin niet achterblijven. “Daarom riepen we KW KLAPS in het leven, de podcast van KW waarin ik een gemoedelijk klaptje sla met een straffe West-Vlaming”, aldus onze podcastvrouw Stefanie Vandewalle. In deze aflevering met Kelly Deriemaeker en Anouck Meier over ‘Werk en Leven’.

Journaliste Kelly Deriemaeker en content marketing coach Anouck Meier van de podcast ‘Werk en Leven’ leerden elklaar zes jaar geleden kennen in de leesclub die Kelly oprichtte. Sinds september 2017 stomen ze elke twee weken een aflevering van hun podcast ‘Werk en Leven’ klaar.

Welke onderwerpen raken jullie aan in ‘Werk en Leven’?

“Zelf stellen wij Werk en Leven voor als een podcast ‘voor ambitieuze ploetermoeders’. We willen vrouwen, maar ook mannen, inspireren en tot actie aanzetten om de juiste balans te vinden tussen hun werk- en privéleven. We selecteren onze topics dan ook nauwgezet en schuwen daarbij geen enkel taboe. Wie impact wil hebben, moet stelling durven innemen.”

Waarin verschilt jullie aanpak van het doorsnee ‘zelfhulpmedium’?

“Sowieso zorgt onze persoonlijke vriendschap voor een ontspannen en authentieke sfeer. Meer dan eens duiken persoonlijke bekentenissen en ontboezemingen in onze afleveringen op. We schrikken er dus niet voor terug om onszelf op de rooster te leggen. Doordat we ons zelf eerlijk en kwetsbaar opstellen, durven we ook onze luisteraars af en toe eens een flinke sjot onder hun kont te geven. Die tough love werkt, merken we.”

Welke trucjes hanteren jullie zelf om jullie werk- en privéleven gesmeerd te laten lopen?

“Allebei zijn we – zwak uitgedrukt – nogal planningsfreaks. (lachen) Bij maken van onze podcast maken we daar geen uitzondering op: ook dat gebeurt volgens een strak afgelijnd plan. We houden één gemeenschappelijke brainstormsessie, maar daarna werkt één van ons een aflevering volledig zelfstandig verder uit. Ook in de opnames zelf is efficiëntie het sleutelwoord. Zo spreken we heel vaak drie afleveringen in op één en dezelfde namiddag. Verder delegeren we taken als monteren en opvolgen van onze social media”, aldus Anouck en Kelly.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De volgende aflevering van KW Klaps vind je hier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.