KW-cartoonist Willy Bosschem ontvangt Prijs Cultuurraad Oostende

Willy Bosschem.
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Beeldend kunstenaar en cartoonist Willy Bosschem (91) is de laureaat van de Prijs Cultuurraad in Oostende.

Lees ook: Willy Bosschem wordt 90: “Mijn leven hangt samen van de toevalligheden

Eind vorig jaar werd Willy verkozen tijdens de digitale algemene vergadering van de Oostendse Cultuurraad. De uitreiking stond aanvankelijk gepland voor dit voorjaar, maar werd uitgesteld naar oktober. Dinsdagavond werd Willy dan toch in de bloemetjes gezet. De kunstenaar ontving het bronzen beeld Torso van Gust Michiels uit handen van Doris Klausing, de vorige laureaat.

De Cultuurraad kent deze onderscheiding elk jaar toe aan een persoon of vereniging die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het culturele leven in Oostende. Willy Bosschem is een geboren Gentenaar en wordt op 10 januari 2022 92 jaar. In 1952 belandde hij voor zijn legerdienst bij de Zeemacht in Oostende en sindsdien is hij er altijd blijven plakken en voelt hij zich een echte Oostendenaar.

Willy is een allround beeldend kunstenaar en is vooral bekend als kunstschilder, tekenaar, cartoonist en graficus. Hij heeft tijdens zijn lange loopbaan talloze theater- en televisiedecors ontworpen, maar ook postzegels, affiches en logo’s. Willy werkte vele jaren voor het Casino-Kursaal, was een tijd leraar aan het Hoger Instituut voor Grafisch Onderwijs in Gent en directeur van de Oostendse Kunstacademie. Hij werd al meermaals gehuldigd, onder andere met een Gouden Matille in 1982 en met de vernoeming van een nieuwbouwresidentie naar zijn naam.

De oudste medewerker van KW is tot op vandaag – en dat al sinds 1952 – cartoonist voor De Zeewacht Kust.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.