Kuurns Theater brengt komedie Deurdedeurdeur

Een deel van de cast van het Kuurns Theater. We herkennen regisseur Martin Vanluchene, Ilse Desmet en Lieven Van Speybrouck. Bovenaan zit Eva Decorte. Rechts staan Eva Geers, Caroline Dermaux, Nick Vleirick en Willy Denhaene. Daan Frère en Stefaan Devlaeminck ontbreken. © BRU
Redactie KW

Sinds begin september zijn de leden van het Kuurns Theater begonnen aan de voorbereidingen van hun nieuwste productie die de naam Deurdedeurdeur draagt. In het stuk schitteren onder meer Lieven Van Speybroeck, Caroline Dermaux, Nick Vleirick, Eva Decorte, Eva Geers, Daan Frère, Stefaan Devlaminck, Ilse Desmet en Willy Denhaene in een regie van Martin Vanluchene.

Dit jaar mag het Kuurns Theater 45 kaarsjes uitblazen. Na het blijspel De Getemde Feeks pakt het theatergezelschap ditmaal uit met het theaterstuk Deurdedeurdeur, een ‘deurenkomedie’ over het wel en wee van een theatergezelschap tijdens de repetities en tijdens hun tournee.

“Het stuk dat we brengen is gebaseerd op de farce, Noises Off uit het jaar 1982 van de succesvolle West End-auteur Michael Frayn”, licht Martin Vanluchene van het Kuurns Theater toe. “Tijdens het stuk zie je de voor- en achterzijde van de mensen en het toneel, maar ook de acteurs en de regisseur die in de coulissen te kampen hebben met verliefdheden, gebrek aan professionalisme, jaloezie, enz….”

Mobiel decor

Deurdedeurdeur heeft dan ook alles wat bij een echte deurenkomedie hoort: deuren, deuren en deuren met en zonder klinken, maar is vooral een productie vol misverstanden. Tijdens het stuk speelt ook het decor dat mobiel is een heel belangrijke rol.”

“Het stuk dat het Kuurns Theater brengt, werd bewerkt door Bruno Vanden Broecke en wordt jaarlijks tientallen keren opgevoerd over de hele wereld gezien het stuk staat als een huis en er voor het publiek steeds een verrassende wending is weggelegd.

Het Kuurns Theater gaat dus met Deurdedeurdeur de uitdaging aan om deze comedy een tikkeltje eigenzinnig met rasechte Kuurnse amateurs te spelen!

De rollen binnen het stuk zijn weggelegd voor Lieven Van Speybroeck, Caroline Dermaux, Nick Vleirick, Eva Decorte, Eva Geers, Daan Frère, Stefaan Devlaminck, Ilse Desmet en Willy Denhaene.

Wie Deurdedeurdeur wil bijwonen kan op vrijdag 23, zaterdag 24, woensdag 28 en vrijdag 30 november of op zaterdag 1 december terecht in de hoeveschuur van Hoeve Vandewalle gelegen in de Boomgaardstraat. (BRU)

Info: Alle voorstellingen starten telkens om 20 uur. Kaarten kosten 8 euro en zijn te reserveren op 0495 45 40 84 tussen 19 en 21 uur.