https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kursaal Oostende heropent met goed gevuld najaarsprogramma

© (Foto GF)
Redactie KW

Het Kursaal Oostende heeft donderdag zijn najaarsprogramma voorgesteld. Het cultuurhuis kan na meer dan een jaar opnieuw heropenen met een vol programma. In totaal staan veertig evenementen gepland, verdeeld over zestig eventdagen tot het einde van 2021. Onder meer Adamo en Clouseau staan op het programma.

In de grote zaal van het Kursaal bleef het de afgelopen zestien maanden stil. Het Kursaal bleef door de coronapandemie gesloten, maar fungeerde wel een tijd als vaccinatiecentrum. Een groot deel van de vaste Kursaal-medewerkers werd ingeschakeld om de werking van het centrum in goede banen te leiden. Nu kan het Kursaal opnieuw dienst doen als cultuurhuis. “Dankzij onze vaste promotoren zijn we er toch in geslaagd om een mooi programma samen te stellen, gaande van rock tot klassiek, van moderne dans tot kindervoorstellingen”, klinkt het.

Zo passeren gekende namen als 10cc, Adamo, Clouseau en Will Tura de revue. Maar ook Studio 100 is van de partij. Op het programma staan niet enkel uitgestelde concerten maar ook nieuwe voorstellingen, zoals De Kreuners, Jaap Reesema en Pommelien Thijs en Helmut Lotti. Ook vinden er opnieuw grote congressen plaats in het Kursaal.

“Ik kan als voorzitter van vzw Kursaal bevestigen dat het voltallige team enorm enthousiast is om terug te kunnen doen wat ze het liefst doet en kan uitkijken naar meer dan veertig mooie events tot het einde van het jaar”, zegt Bart Tommelein, burgemeester van de stad Oostende.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.