Kunstzomer Leiestreek start dit jaar op kasteeldomein Bossuit

Redactie KW

De kunstzomer Leiestreek, het jaarlijkse kunstevent van Toerisme Leiestreek is dit jaar aan zijn 8ste editie toe.

De kunstzomer laat je ook dit jaar tussen 5 juni en 25 september proeven van het werk van hedendaagse kunstenaars op diverse locaties. Door de spreiding van de kunstzomer over een langere periode, bieden de organisatoren meer mensen de gelegenheid om alle locaties te bezoeken. De aangeboden bezoekersgids, die op diverse toeristische diensten beschikbaar is, is de geknipte leidraad om de bezoeken te plannen en de kunstenaars beter te leren kennen.

De Kunstzomer doet dit jaar 11 steden en gemeenten aan met in totaal 26 locaties. Het brengt deze editie kunst op enkele unieke locaties zoals de oude Cinema Albert in Ingelmunster, Huis Pereboom in Ledegem en het peter Benoitmuseum in Harelbeke.

Benefietconcert met Wouter Berlaen

Dit jaar mag het kunstevenement op 5 juni om 17 uur feestelijk openen in het Kasteeldomein van Bossuit. Graaf Charles de Talhouet stelt zijn domein van het 17de eeuws kasteel gratis ter beschikking voor dit evenement. Het kasteel met de oranjerie werd in 1995 beschermd als monument. Het kasteelpark met de vijver en de kasteeldreef zijn beschermd als dorpsgezicht. Niet alleen op het kasteeldomein stellen kunstenaars hun werken tentoon, ook in de kunstkerk in het centrum van de scheldegemeente kan je enkele werken gaan bewonderen.

De andere steden die kunstzomer Leiestreek met diverse kunstenaars aandoet zijn: Meulebeke (19 juni-26 juni), Izegem (3 juli-31 augustus), Ingelmunster (10 juli-17 juli), Ledegem (7-14 augustus), Dadizele (7-28 augustus), Gullegem (21 augustus- 4 september), Wakken (4-11 september), St.-Baafs-Vijve (4-11 september), Oostrozebeke (4-11 september en Harelbeke (18-25 september).

Zondag 5 juni kan je in het kasteel van Bossuit overigens niet alleen terecht voor de feestelijke opening van Kunstzomer Leiestreek, om 19.30 uur geeft singer-songwriter Wouter Berlaen uit Zulte een benefietconcert ten voordele van “Een hart voor West-Vlaanderen.”

Wouter Berlaen staat al 15 jaar in als bassist bij verschillende artiesten en gaat sedert 2011 solo met eigenzinnige liedjes die in het Zultse dialect worden gezongen. Eind 2015 verscheen zijn derde album “Van mijn erf”.

(JMA)

>> Alle info op www.kunstzomer-leiestreek.be of via 056 24 99 95.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.