Kunstproject Vlag2020 krijgt vervolg in provinciedomein Wallemote-Wolvenhof

Vlag2020 in Wallemote werd officieel geopend. © Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

De Provincie West-Vlaanderen geeft het kunstproject Vlag2020 een vervolg in domein Wallemote-Wolvenhof. De honderd vlaggen komen met een fototentoonstelling samen in het provinciedomein.

“Nu de musea en culturele instellingen opnieuw gesloten zijn, is deze visuele blikvanger perfect voor bezoekers en kunstliefhebbers om wat gezonde buitenlucht en cultuur op te snuiven”, meent gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. “Vlag2020 is een kunst- en belevingsproject dat de voorbije zomer te bewonderen was langs negen West-Vlaamse Groene Assen. Ze zijn door 36 verschillende kunstenaars en kunstcollectieven onder het oog van curator Gautier Platteau en vormgever Tim Bisschops ontworpen. Nu komen ze in één uitgestrekt domein in drie zones samen.” Dat gebeurt onder de noemer Verbeelding Langs Adembenemend Groen.

Videopodcast

Naast de vlaggen is er ook een openluchtexpositie met 20 grote foto’s van Denis Decaluwé. De fotograaf en vormgever reed deze zomer alle Groene Assen af en fotografeerde de vlaggen. Op de website www.vlag2020.be kunnen bezoekers kennismaken met de deelnemende kunstenaars. Aan elke vlag staat ook de naam van de kunstenaar en een QR-code die er meer over vertelt. Voormalig Radio2-journalist Wim Chielens werkte ook een videopodcast over het project uit en die is binnenkort op de website te downloaden.

Expo in kasteel Wallemote

Izegems cultuurschepen Kurt Himpe (N-VA) raadt aan om – als de coronamaatregelen het dan zullen toelaten – in december het project in combinatie met een expo in kasteel Wallemote te bezoeken. “Mensen kunnen er zich verdiepen in werk van de honderd jaar geleden geboren kunstenaar Luc-Peter Crombé, zegt de schepen. “De tentoonstelling spitst zich toe op het werk uit de periode 1975-1995 en dompelt ons onder in zijn stedelijke avonturen van die periode. Het is ook een eerbetoon aan de vrouw in de dans en andere kunstvormen.” De expo loopt van 19 december tot 17 januari en is gratis. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier