Kunstliefhebber Didier Schmidt organiseert benefietavond voor vzw Grenslicht Menen

Didier Schmidt is een kunstliefhebber en houdt van exposities en tentoonstellingen. In combinatie met een benefiet maakt dat voor hem het plaatje volledig. “Op 23 mei organiseren we een benefietavond ten voordele van vzw Grenslicht Menen en dit bij kunstenaar en schilder Guillaume Caron”, zegt Didier van reisbureau Travel Butler.

© Nicolas Verhaeghe

Het atelier van de kunstenaar is dan ook een perfecte locatie voor het gebeuren. “Guillaume woont en werkt in een unieke kunstgalerij in de Vaubanstraat 24 te Menen. We mogen daar dankbaar gebruik van maken om dit evenement in te kaderen”, aldus Didier. De 51-jarige kunstenaar uit Valenciennes verhuisde zo’n vijf jaar geleden van Frankrijk naar België en heeft er nog geen seconde spijt van. “Ik kocht dit pand hier omdat het de ideale plek is om mijn kunst te beoefenen, namelijk plastische kunst, sculpturen, architectuur maar vooral schilderkunst. Vroeger werd deze plaats gebruikt als arsenaaldepot tijdens de oorlog, dus in ieder geval groot genoeg voor mijn bezigheden”, lacht Guillaume. De kunstenaar is één van de gelukkigen die van zijn kunst leven kan. “Ik exposeer heel vaak en ik werk met grote namen. Veel werken worden ook verkocht dus het gaat mij goed. Voor deze benefiet was ik onmiddellijk te vinden“, weet Guillaume.

Vzw Grenslicht Menen zal de centen van de opbrengst alvast heel goed kunnen gebruiken. “Grenslicht Menen verenigt groepen van vrijwilligers die kansen biedt aan mensen die uitsluiting ervaren door armoede of afkomst. Het is een organisatie waar mensen over de grenzen van armoede heen samen activiteiten organiseren. Dit ligt mij nauw aan het hart en daarom deze avond, een dineravond met accent op gastronomie en wereldmuziek. Er zal muzikale omlijsting zijn door Johan Verminnen en Guido Desimpelaere“, besluit Didier.

Meer info: donderdag 23 mei, aanvang 19:30 uur, Vaubanstraat 24 te Menen, dresscode casual chique, deelnameprijs: 121 euro (all-in tot 24 uur). Men kan zich nog inschrijven en/of alsook een gift doen per mail en overschrijving voor 13 mei naar didier@travelbutlerconsulting.be – BE98973365278893 BIC: ARSPBE 22

(NV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.