Kunstige Buren in Tielt

Deelnemer Marcel Vlamynck. © WM
Redactie KW

Het jaarlijkse ‘Buren bij kunstenaars’ gaat niet door, maar veel steden, gemeenten én vooral kunstenaars bleven niet bij de pakken zitten. Ook Tieltenaren zijn bezige creatieve bijen. Op 17 en 18 oktober kon men in Tielt deelnemen aan het mooie alternatief ‘Kunstige Buren’.

Het parcours dat je kan volgen biedt een afwisselend palet aan van creativiteit, vakmanschap en artistieke inspiratie. Je kan – bij voorkeur per fiets of te voet – op acht diverse locaties in Tielt, tussen 10u00 en 12u00 en 14u00 en 17u00 kennis maken met deze creativiteit.

In het koetshuis van Mulle de Terschueren kregen we een korte rondleiding van Glaskunstenaar Blue (Patrick Marijns) die de knepen van het vak leerde van Bruggeling Marcel Vlamynck. Beide heren vertellen gepassioneerd over hun werk en zijn blij dat ze de kans kregen om in deze vreemde tijden toch nog deel uit te kunnen maken van een dergelijke expo. Een expo die coronaproof is opgebouwd met maximum aantal bezoekers per locatie, ontsmettingsgel en een vastgelegd traject.

Andere locaties kan je vinden bij collectief ‘Open atelier’ dat je verwelkomt in de vitrines van twee winkelpanden in de Kortrijkstraat 63, Hans Wijnhoven demonstreert in eigen atelier ‘pottenbakkerij Johannes’ in de Pieter Simonsstraat 18; Greta Vervisch, Riet Wittewrongel en Marie-Christine Mervylde exposeren hun schilderijen dan weer in dienstencentrum ‘t Vijverhof, Kortrijkstraat 68; Ludwina Bettens, Nicole Vandendriessche, Trien (Carine Bauwens) Koen Desmet en Marloes Tinel exposeren hun werken in de d’ Hulsterzaal van cultuurcentrum Gildhof; VOC Op Stap heeft een creatieve atelierwerking voor mensen met een beperking en laat je graag kennis maken met hun exploten in de Bruggestraat 18; keramiekcollectief Keramos opent zijn deuren in de Felix D’Hoopstraat 26. In de Aarseelse Haantjesstraat kan je in bloemenzaak Naturel kijken naar schilderijen van Eva Lootens.

(WM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten