Kunstenaars stellen opnieuw tentoon in de Sint-Laurentiuskerk

Enkele van de kunstenaars en organisatoren van de tentoonstelling Kunst in Kooigem met v.l.n.r. Marie-Claire Carpreau, Luc Scharre, Marc Verniers, Bernard Bossuyt, Arlette Jacobs, Leentje Vierstraete, Bertrande Goemaere en dochter Ann Slots, Katrien Sobry, Mieke Fieux en Marnic Sabbe. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Na het succes van vorig jaar, zet LPP (de Lokale Pastorale Ploeg) de Sint-Laurentiuskerk opnieuw open voor kunstliefhebbers tijdens het weekend van Buren Bij Kunstenaars van 17 en 18 oktober.

Negen kunstenaars stellen tijdens ‘Kunst in Kooigem’ tentoon in de kerk. “Vorig jaar waren er enkel kunstenaars uit Kooigem of toch afkomstig van Kooigem. Dit jaar gaven we ook enkele mensen uit buurgemeenten de kans om tentoon te stellen bij ons”, aldus Marnic Sabbe van LPP.

Bernard Bossuyt woont in Kooigem. Hij werkt voornamelijk met glas dat in een vorm gegoten is en associeert dat met hout. Ook Marc Verniers woont in Kooigem, al bijna 40 jaar. Hij schildert voornamelijk landschappen en portretten. De Kooigemse Leentje Vierstraete maakt bronzen beeldjes. Ze stelt voor het eerst tentoon op Kunst in Kooigem. Bertrande Goemaere vervolledigt het rijtje van kunstenaars die nog in Kooigem wonen. Zij is al drie jaar actief met het maken van beelden in keramiek. Bart Vandenheede, de neef van Marc Verniers, is geboren en getogen in Kooigem maar woont nu in Hulste. Hij maakt voornamelijk architecturale landschappen die overheerst worden door postindustriële structuren.

Gratis toegang

Vier kunstenaars komen uit Bellegem. De eerste is Marie-Claire Carpreau die schildert, tekent, keramiek en fotografie doet. Zij begon met kunst toen ze met pensioen ging. Guy Horré is steeds bezig met penseel, potlood en pen. Hij werkt zowel realistisch, abstract als modern. Mieke Dutoit werkt met olieverf, krijt, albast en gips. Arlette Jacobs is Kortrijkzaan en woont sinds 1996 in Bellegem. Toen ze met pensioen ging, ging ze ook de creatieve toer op. Ze begon met het vervilten van sjaals en volgde dan keramiek. Ze maakt beelden en vaasjes.

Kunst in Kooigem vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 oktober, telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur in de Sint-Laurentiuskerk in Kooigem. De toegang is gratis. Gelieve een mondmasker te dragen en handen te onstmetten bij het binnenkomen van de kerk. Er mogen 60 bezoekers tegelijk in de kerk komen. De kunstenaars zullen zelf zoveel mogelijk aanwezig zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier